Newsflash
ACTUALITATE Știri

Eveniment caritabil pentru un campus dedicat adulților și adolescenților cu autism

de L. Budin - sept. 14 2023
Eveniment caritabil pentru un campus dedicat adulților și adolescenților cu autism

Asociația NIA Neurodiversity Academy organizează un eveniment caritabil, având ca scop strângerea de fonduri necesare începerii construcției unui campus dedicat adulților și adolescenților cu autism.

Scopul proiectului este să ofere un mediu sigur și suportul necesar pentru persoanele afectate, care adesea se confruntă cu dificultăți semnificative în accesarea serviciilor și a resurselor adecvate, se arată într-un comunicat. 

Evenimentul caritabil va avea loc in data de 18 septembrie, la Palatul Noblesse – Centrul de evenimente și artă București, începând de la ora 18.00, și este deschis oricui poate contribui la concretizarea Campusului. În prezența board-ului onorific al Asociației, compus din personalități distinse ale mediului de afaceri și medical, echipa de proiect va prezenta ambițiile pe termen lung ale inițiativei, precum și planurile de construcție a campusului din orașul Bolintin-Vale.

Campusul NIA este un proiect cu adevărat special, care va oferi atât servicii rezidențiale cu suport și asistență specializată pentru adulți cu autism, cât și servicii de zi, terapeutice, medicale, ateliere protejate și fizioterapie pentru adulți si adolescenți cu autism, rezidenți și non rezidenți. (...) Va contribui la îmbunătățirea semnificativa a calității vieții adulților și adolescenților cu autism, oferind acces la servicii integrate pentru sprijinul, susținerea și pentru dezvoltarea abilitaților acestora. Campusul NIA va fi totodată un sprijin real pentru familiile si aparținătorii lor, fiind încurajate și sprijinite să contribuie activ la dezvoltarea și progresul beneficiarilor, păstrând totodată o relație continuă și implicându-se în programele personalizate pentru fiecare beneficiar”, a spus Steluța Moisescu, Președinte al Asociației NIA Neurodiversity Academy.

În prezent, în România, persoanele cu autism și familiile acestora se confruntă cu un acces limitat la servicii și resurse adecvate. Cu toate că autismul afectează o parte semnificativă a populației, iar procentul adulților in general este de patru ori mai mare decât cel al copiilor, cauza adulților cu autism este insuficient cunoscută și din acest motiv susținerea lor este extrem de limitată, se mai arată. O mare parte dintre aceștia, împreună cu familiilor lor, sunt izolați, ignorați, fără suport, cu o calitate a vieții precară. 

Campusul NIA pentru adulți și adolescenți cu autism va fi situat în orașul Bolintin-Vale, pe un teren obținut printr-un contract de parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu, și în strânsă colaborare cu Primăria orașului Bolintin-Vale, care va facilitata integrarea acestui campus in cadrul comunității. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe