Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente

CURS EUROPEAN DE GASTROENTEROLOGIE

Viața Medicală
Dr. Teodora BLABA-SURDEA vineri, 23 aprilie 2010

   La 27 martie a avut loc la Cluj-Napoca cursul postuniversitar intitulat Boli benigne ale aparatului digestiv: relaţia dintre morfologie şi funcţie. Directori de curs au fost dl prof. dr. Dan-Lucian Dumitraşcu de la Clinica Medicală II din Cluj-Napoca şi dl prof. dr. Peter Malfertheiner din Magdeburg, Germania. Cursul a fost organizat sub egida Asociaţiei Europene de Gastroenterologie şi Endoscopie Digestivă, EAGE. Manifestarea a adus împreună specialişti de renume ai Gastroenterologiei europene, nouă din speakerii invitaţi fiind din afara ţării noastre. (...)

   Întâlnirea a fost organizată în două sesiuni. Prima a adus în atenţie patologia tractului digestiv superior, începând cu boala de reflux gastroesofagian (BRGE) şi terminând cu dispepsia funcţională. Dr. Tim Vanuytsel, un colaborator apropiat al profesorului Jan Tack de la Universitatea din Leuven (Belgia), a trecut în revistă ceea ce se cunoştea şi ceea ce este nou în diagnosticul BRGE. Conf. dr. Vasile Drug, din Iaşi, a surprins manifestările extradigestive ale acestei patologii. Prof. dr. Tomica Milosavljevic, din Belgrad, a vorbit despre patogeneza şi diagnosticul dispepsiei funcţionale, iar prof. dr. Gerardo Nardone, din Napoli, a încercat să stabilească dacă există o relaţie între infecţie şi dispepsie. A urmat prof. dr. Peter Malfertheiner, care a făcut parte din conducerea grupului de lucru ce a stabilit criteriile Maastricht pentru eradicarea HP, cu informaţii legate de epidemiologia, consecinţele şi prevenirea infecţiei cu Helicobacter pylori. Grupul condus de prof. dr. Malfertheiner studiază posibilitatea vaccinării anti HP. Prof. dr. Marcis Leja, de la Riga, a făcut o trecere în revistă a ultimelor considerente teoretice şi practice legate de gastrita atrofică. (...)
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.