Newsflash
Evenimente

Sheida, cafenea cu chef de fapte bune: evenimente sociale cu aromă de ceai și cafea

de Dorina Novac - feb. 13 2020
Sheida, cafenea cu chef de fapte bune: evenimente sociale cu aromă de ceai și cafea

Cele două sărbători așteptate de îndrăgostiți, Valentine' s Day și Dragobetele, sunt un prilej bun să ieși la o cafea, într-un local cu un design de inspirație orientală și cu elemente contemporane. Ei bine, trebuie să intri, neapărat, la Sheida - coffee and stories, o cafenea socială de pe strada Ion Câmpineanu, vizavi de Sala Palatului.

Cu geamuri mari și cu pereții decorați cu mandale, cafeneaua Sheida Coffee & Stories oferă o atmosferă liniștitoare și relaxantă, ducându-te cu gândul la ținuturile călduroase ale Persiei de altădată. Iar cafeaua, ceaiul și prăjiturile savuroase au aromă de fapte bune. Mai exact, este o cafenea specială cu chef de fapte bune! Asta deoarece veniturile încasate sunt direcționate în totalitate către Fundația Policlinici Sociale Regina Maria. Aceasta oferă servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și fără asigurări sociale. De asemenea, 150 de copii din Centrul Educațional Băneasa și Afterschool Clinceni beneficiază de servicii educaționale din aceleași venituri. 

SheidaCoffee&Stories_local

Un loc care unește comunitatea

Povestea Sheida a început acum trei ani, la inițiativa Sheidei Enayati, fiica Mitrei și a lui Warga Enayati, fondatorul Rețelei private de sănătate Regina Maria și al Fundației Inovații Sociale Regina Maria. Este o invitație de a ne implica și a face fapte bune, de a aduce zâmbetul pe buzele pacienților sociali și copiilor susținuți de Fundația Inovații Sociale Regina Maria.

„Sheida și-a dorit foarte tare să existe, în București, un loc care să aducă comunitatea împreună, în jurul unei cauze și să-i sensibilizeze pe oameni cu privire la proiectele Fundației Regina Maria. Este frumoasă ideea, ca în jurul unui element, intim și social, cum este cafeaua să aduci o comunitate întreagă care să se implice activ în proiectele Fundației – să afle despre problemele societății, a oamenilor care nu au venituri și nu au asigurări medicale”, povestește Ana Maliia, manager Sheida Coffee & Stories.

Pe geamurile localului, dar și pe meniul si flyerele de pe mese sunt scrise mai multe mesaje despre această cauză pentru pacienții sociali.

SheidaCoffee&Stories_ian2020-118
Ana Maliia, manager Sheida Coffee & Stories

 

„Mi-aș dori foarte mult ca dimensiunea afacerilor sociale din România să fie din ce în ce mai mare și oamenii să contribuie activ la rezolvarea unor probleme. Sper să apară din ce în ce mai multe, indiferent de industrie și de domeniu”, a continuat Ana Maliia.

Primul nivel al cafenelei (parterul) este mobilat cu mese și cu scaune –, din plastic transparent sau mat, din lemn sau tapițate, acestea sunt aranjate simetric în spațiul cotropit de aromele de cafea și inundat de culori vii – turcoaz, verde și fuchsia – ce te duc cu gândul la o atmosferă orientală. La fel de colorat este și barul, înconjurat de candelabrele care aduc un plus de exotism și un format nemaiîntâlnit la alte cafenele din București. 

Cei care preferă locurile mai retrase pot urca scara spiralată din fier, cu elemente decorative orientale, spre cea de-a doua parte a „poveștii” Sheida, unde lumina este mai puțin intensă și împrăștiată pe pereții acoperiți de covoare persane, care pot fi cumpărate.

sheida 2

Poze imprimate, în luna februarie

În luna iubirii, Sheida Coffee & Stories organizează mai multe evenimente. Astfel, în perioada 14 - 24 februarie, între orele 18:00 şi 20:00, toţi cei care vor trece pragul cafenelei cu chef de fapte bune, de pe strada Ion Câmpineanu nr. 23, vor participa la campania „Tu cum îți arăți iubirea”, care presupune surprinderea iubirii și a generozității clienților în fotografii imprimate din local. 

Târg de Bine, la Sheida Coffee & Stories

Cafeneaua de fapte bune a devenit și locul de întâlnire al mai multor antreprenori din țară. Astfel, în perioada 29 februarie-1 martie, la Sheida Coffee & Stories, de pe strada Ion Câmpineanu nr. 23, va avea loc cea de-a treia ediție a „Târgului de Bine” la care vin mai mulți antreprenori sociali cu produse prietenoase cu natura, hăinuţe pre-owned pentru întreaga familie, dulciuri şi miere, pâine proaspătă artizanală, uleiuri vegetale extra-virgine, brânzeturi locale şi jucării pentru copii.

29 feb - 1 martie (1)
Târg de bine

 

Cei care vor veni la târg vor găsi bunătăţi artizanale dospite cu multă iubire de MamaPan - Brutăria cu maia şi Brutăria CONCORDIA, miere de la Miere Sinceră, hăinuţe pre-owned pentru tine şi familie de la Bine Boutique, uleiuri vegetale extravirgine de la UleiSagax, jucării pentru copii realizate după desenele copiilor de la Atelier Simpluş, seturi creative de cusut poveşti pe lemn de la Cosânzeana, modă etică de la remesh şi brânzeturi produse local în Câmplunung, de la Magazin al economiei sociale Bucureşti. 


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe