Newsflash
ACTUALITATE Știri

FDA a aprobat vaccinul Cyfendus împotriva antraxului

de Magdalena Tănăsescu - iul. 24 2023
FDA a aprobat vaccinul Cyfendus împotriva antraxului

Administraţia pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite (FDA) a autorizat vaccinul Cyfendus împotriva antraxului, o boală infecţioasă produsă de Bacillus anthracis, care poate provoca decesul.

Potrivit unui anunț al companiei Emergent BioSolutions, care deţine autorizaţia de punere pe piaţă, noul vaccin poate fi administrat persoanelor cu vârsta între 18 şi 65 de ani. 

FDA a autorizat vaccinul pentru a fi administrat persoanelor cu suspiciune sau confirmare de expunere la bacteria Bacillus anthracis, în asociere cu medicaţie antibacteriană.

Există patru forme de antrax: cutanat, respirator, gastrointestinal şi orofaringian. Cea mai comună formă a bolii este antraxul cutanat.

Bacteria se răspândeşte prin contactul direct între spor şi tegumentul unei persoane sau cu o leziune cutanată.

Sporii de antrax devin activi în momentul în care pătrund în organism. Odată active, bacteriile se multiplică şi creează toxine care provoacă boala.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe