Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

3 motive pentru a alege monitorizarea la distanță a pacientului, în pandemie

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 13 aprilie 2021, ora 12:25

Din cauza pandemiei de COVID-19 s-au schimbat multe lucruri în domeniul medical și astfel din ce în ce mai multe servicii care erau înainte disponibile în spitale și clinici se desfășoară acum în mediul online.

Prin urmare, serviciile de monitorizare la distanță a pacienților sunt acum disponibile, tocmai pentru ca medicul să evite contactul fizic cu pacientul, scriu cei de la digitalhealthbuzz.com. 

termometru telemedicina monitorizare la distanta

Iată mai jos câteva motive pe care le-au adunat într-un articol jurnaliștii digitalhealthbuzz.com, pentru a vă convinge de ce este bine să alegeți monitorizarea la distanță pentru pacienți, în anumite situații:

Este o metodă mai sigură, deoarece pacienții nu mai trebuie să iasă din casă

În mod clar, siguranța este pe primul loc în această perioadă, așa că siguranța pacientului ar trebui să fie și ea o prioritate. Așa că monitorizarea online și consultațiile acordate online au devenit metode utile și sigure în aceste luni de pandemie. Reamintiți-le pacienților că siguranța este cel mai important beneficiu pe care îl pot obține dacă apelează la serviciile medicale online.

Nu necesită mult timp și nici energie

Spre deosebire de consultațiile la cabinet, care înseamnă un drum făcut pentru a ajunge la clinică sau la spital și chiar statul la cozi în clinici, consultațiile online și chiar monitorizarea online a pacientului ajută la economisirea timpului. Pe lângă acest lucru, economisiți și multă energie. Așadar, explicați-le pacienților că nu vor fi nevoiți să stea ore întregi la coadă, ci este suficient să stea în fața desktopului sau laptopului și să își aștepte medicul să-i acorde consultația online.

Pacienții pot beneficia de oferte, lucru care îi va face să se simtă mai confortabil

Multe costuri vor fi reduse atunci când medicul oferă consultații online, pe platforme dedicate, deoarece pacientul se află în confortul casei sale, nu trebuie să cheltuie bani pentru transport, de exemplu. Pe lângă faptul că monitorizarea online (la distanță) a pacientului înseamnă mai puține eforturi, metoda aceasta reduce costurile medicului, cheltuielile.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: platforma de telemedicina telemedicina pediatrica telemedicina monitorizare la domiciliu monitorizare de la distanta monitorizare medicala monitorizare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.