Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Accesorii și gadgeturi create pentru ca tehnologia să ajungă la persoanele cu dizabilități

de Florentina Ionescu - mai 16 2022
Accesorii și gadgeturi create pentru ca tehnologia să ajungă la persoanele cu dizabilități

În ultimii ani, echipele din cadrul companiei Microsoft au lansat mai multe produse și caracteristici pentru a face tehnologia mai accesibilă și mai incluzivă.

Recend, în cadrul celui de-al 12-lea summit anual al companiei, intitulat Microsoft Ability Summit, au fost prezentate noi caracteristici de software și noi accesorii adaptative create pentru a le oferi persoanelor cu dizabilități mai mult acces la tehnologie. Mai jos vom prezenta câteva exemple de astfel de tehnologii și dispozitive. 

tehnologie accesorii adaptative persoane cu dizabilitati

Încă din 2018 a fost lansat un controller (sau joystick) adaptativ pentru consola Xbox, intitulat Xbox Adaptive Controller. Acesta a fost creat pentru a întruni nevoile persoanelor pasionate de jocuri video, care au însă mobilitate limitată.

Accesorii adaptative create pentru persoanele cu dizabilități

Există o serie nouă de accesorii, iar fiecare dintre acestea pot ajuta persoanele care au dificultăți în a folosi un mouse și o tastatură tradiționale, pentru a le crește productivitatea.

Întrucât un mouse clasic și o tastatură tradițională pot reprezenta obstacole pentru persoanele cu mobilitate limitată, compania a creat dispozitive și accesorii adaptative, care pot îndeplini o paletă largă de funcții. 

tehnologie accesorii adaptative persoane cu dizabilitati2

Accesoriile adaptative create de specialiștii din cadrul Microsoft au trei componente principale care pot permite utilizatorilor configurarea și personalizarea propriului mouse, a tastaturii și a scurtăturilor de pe tastatură, astfel încât acestea să funcționeze cel mai bine pentru nevoile specifice ale persoanelor cu mobilitate redusă, se arată pe blogul companiei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe