Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Această mască se poate dezinfecta cu ajutorul unui încărcător de telefon mobil

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 18 iunie 2020, ora 12:05

Oamenii de știință din Israel au inventat o mască de protecție reutilizabilă, care se dezinfectează cu ajutorul căldurii generate de curentul electric de la un încărcător de telefon mobil.

Potrivit eadaily.com/ru, masca are un port USB ce se conectează la o sursă de energie, cum ar fi un încărcător de telefon mobil, și încălzește stratul interior din fibre de carbon la 70 °C – o temperatură suficient de ridicată pentru a distruge coronavirusul de pe suprafața produsului.

masca reutilizabila

Utilizatorii sunt sfătuiți să nu poarte masca în timpul procesului de dezinfectare, care durează aproximativ 30 de minute, scrie sursa citată, potrivit Reuters.

Cercetătorii au depus, la sfârșitul lunii martie, un brevet pentru această mască în Statele Unite și au declarat că poartă negocieri pentru comercializarea produsului.

Aceștia au mai precizat că masca ar putea costa cu un dolar mai mult decât un model obişnuit, de unică folosinţă.

Etichete: masca coronavirus dezinfectare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.