Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Apple angajează oameni de știință pentru algoritmi ce ajută la depistarea precoce a bolilor

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 19 martie 2021, ora 12:51

Gigantul Apple este în căutarea unor oameni de știință, iar conform descrierii jobului, compania dorește să colaboreze cu ingineri de software și cu clinicieni pentru a implementa strategiile de colectare a datelor, printre alte numeroase sarcini.

Presa străină relatează că Apple angajează oameni de știință în zona de machine learning, pentru a dezvolta algoritmi de top pentru depistarea precoce a anumitor boli sau condiții medicale, potrivit unui anunț de angajare postat pe site-ul companiei la începutul acestei luni. 

apple-angajeaza cercetatori

„Există o oportunitate uriașă de a îmbunătăți modul în care oamenii își gestionează sănătatea. Apple caută oameni de știință excepționali în domeniul datelor pentru a ajuta la oferirea unor experiențe uimitoare care vor aborda această nevoie în mai multe moduri”, se arată în anunț, potrivit www.healthcareitnews.com.

Sursa citată mai precizează că anunțul de angajare postat descrie colaborarea cu ingineri de software și cu clinicieni pentru a implementa strategii pentru a colecta „date clinice observaționale și date clinice de tip standard de aur de la utilizatori”.

Jobul respectiv implică și crearea unor instrumente pentru a „curăța” datele și pentru a face însemnări în mod eficient pe marginea datelor, precum și analizarea unor seturi de date la scară largă pentru a depista trăsăturile care captează cel mai bine relația dorită dintre observație și rezultat.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: apple date medicale cercetatori machine learning depistare precoce

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.