Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Apple angajează oameni de știință pentru algoritmi ce ajută la depistarea precoce a bolilor

de Florentina Ionescu - mar. 19 2021
Apple angajează oameni de știință pentru algoritmi ce ajută la depistarea precoce a bolilor

Gigantul Apple este în căutarea unor oameni de știință, iar conform descrierii jobului, compania dorește să colaboreze cu ingineri de software și cu clinicieni pentru a implementa strategiile de colectare a datelor, printre alte numeroase sarcini.

Presa străină relatează că Apple angajează oameni de știință în zona de machine learning, pentru a dezvolta algoritmi de top pentru depistarea precoce a anumitor boli sau condiții medicale, potrivit unui anunț de angajare postat pe site-ul companiei la începutul acestei luni. 

apple-angajeaza cercetatori

„Există o oportunitate uriașă de a îmbunătăți modul în care oamenii își gestionează sănătatea. Apple caută oameni de știință excepționali în domeniul datelor pentru a ajuta la oferirea unor experiențe uimitoare care vor aborda această nevoie în mai multe moduri”, se arată în anunț, potrivit www.healthcareitnews.com.

Sursa citată mai precizează că anunțul de angajare postat descrie colaborarea cu ingineri de software și cu clinicieni pentru a implementa strategii pentru a colecta „date clinice observaționale și date clinice de tip standard de aur de la utilizatori”.

Jobul respectiv implică și crearea unor instrumente pentru a „curăța” datele și pentru a face însemnări în mod eficient pe marginea datelor, precum și analizarea unor seturi de date la scară largă pentru a depista trăsăturile care captează cel mai bine relația dorită dintre observație și rezultat.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe