Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Apple vrea să dezvolte biomarkeri digitali pentru a detecta depresia

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 27 septembrie 2021, ora 13:33

Compania Apple este în căutarea unor biomarkeri digirali care să aibă caracteristicile necesare pentru a detecta depresia și declinul cognitiv.

The Wall Street Journal relatează că noul feature la care lucrează cei de la Apple ar putea să se nască din colaborarea cu o universitate prestigioasă, UCLA, și compania Biogen. 

compania apple instrumente biomarkeri depresie declin cognitiv
Fotografie creată de Nana Dua, de la Pexels

Informația a fost preluată de cei de la www.mobihealthnews.com, care scriu că Apple are în plan să folosească biomarkeri digitali pentru a ajuta instrumentele noi să detecteze depresia și stadiile incipiente ale declinului cognitiv, potrivit publicației citate mai sus.

Obiectivul final al companiei este, potrivit The Wall Street Journal, să se creeze o nouă caracteristică a dispozitivelor Apple care ar putea să spună dacă utilizatorii au potențialul de a dezvolta o boala mintală. Datele colectate în ceea ce privește mobilitatea utilizatorului, activitatea fizică, patternurile referitoare la calitatea somnului ar putea fi incluse în algoritmul acestor „ biomarkeri digitali”, cum îi numește presa străină.

Articolul mai precizează și că noul efort al companiei Apple ar putea fi îndeplinit în colaborare cu cercetătorii de la UCLA și cu compania farma Biogen.

La începutul lunii august, reprezentanții UCLA au anunțat o colaborare ce implică un studiu, cu durata de trei ani, cu Apple, care are ca obiectiv central găsirea unei conexiuni între depresie și biomarkerii colectați cu ajutorul instrumentelor digitale. În acest studiu, cercetătorii vor analiza informațiile de pe iPhone, de pe ceasul de la Apple și de pe dispozitivele de monitorizare a somnului Beddit.

„Această colaborare (...) are potențialul de a transforma cercetarea în materie de sănătate comportamentală și îngrijirile clinice”, a declarat dr. Nelson Freimer, profesor de psihiatrie și principalul investigator al studiului, în timpul anunțului făcut în luna august.

Etichete: apple biomarkeri biomarker biomarkeri digitali depresie declin cognitiv sanatate mintala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.