Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Asistent virtual care evaluează online simptomele pacienților

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 2 august 2022, ora 12:27

Regina Maria lansează, în premieră în România, primul asistent virtual care evaluează online simptomele pacienților.

DRUID, lider de piață în soluții de AI conversațional, a finalizat un nou proiect de asistență medicală conversațională pentru rețeaua de sănătate Regina Maria, cu ajutorul Infermedica, o companie specializată în dezvoltarea de soluții de tehnologie medicală.

asistent virtual

Acesta reprezintă o inovație pentru piața serviciilor medicale din România, valorificând beneficiile tehnologiei de AI conversațional pentru a le oferi pacienților români un instrument sigur de evaluare a simptomelor medicale și de recomandare a specialității medicale potrivite, în funcție de simptomele descrise.

Noul asistent virtual inteligent este disponibil în mod gratuit pacienților Regina Maria pe site-ul rețelei de sănătate și în aplicația mobilă, ghidându-i rapid și eficient către medicul specialist potrivit pentru o programare.

Citește și: Radiologie intervenţională de la distanţă

Procedura este simplă: odată ajunși online, pacienții răspund unei liste cuprinzătoare de întrebări ce ajută puternicul motor AI din spatele platformei conversaționale să le evalueze simptomele și factorii de risc.

„În urma acestei analize a simptomelor și având la dispoziție o bază de date solidă, de peste 720 de afecțiuni medicale, asistentul virtual îndrumă pacientul să facă o programare la specialitatea medicală potrivită, într-un proces complet automatizat și digitalizat. În timp, Asistentul Virtual va îmbunătăți în mod semnificativ traseul pacientului, va eficientiza numărul și calitatea vizitelor medicale – medicul având acces la simptomele descrise de pacient online, care sunt salvate automat în sistem în momentul realizării programării și, pe termen lung, va încuraja educația și prevenția medicală, ghidând oamenii mai precis către un posibil diagnostic și sprijindu-i astfel să ajungă din timp la medicul potrivit”, se arată într-un comunicat.

Asistentul virtual a fost construit de echipa DRUID pornind de la API-ul Infermedica, o tehnologie care oferă acces flexibil la toate caracteristicile disponibile pe platforma cu același nume.

Această platformă reprezintă, de fapt, un set complex de instrumente și tehnologii medicale avansate, inclusiv un motor de inferență bazat pe inteligență artificială și o bază de date care conține mii de concepte medicale validate clinic.

Până acum, platforma a susținut peste 10 milioane de controale digitale de sănătate în întreaga lume, iar acest număr va crește pe măsură ce va fi utilizat în mod regulat de cei peste 5 milioane de pacienți ai Rețelei Regina Maria.

„În ultimii ani, Regina Maria este unul dintre pionierii digitalizării serviciilor medicale în România. Acum, devenim primul furnizor de servicii medicale din țară care oferă un instrument de evaluare a simptomelor bazat pe inteligență artificială, ajutându-ne astfel pacienții să-și înțeleagă mai bine simptomele și îndrumându-i către specialitatea medicală adecvată”, a precizat Cosmin Panaete, Business Processes Director la Regina Maria. 

Etichete: tehnologie medicala evaluare a simptomelor asistent virtual factorii de risc

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC