Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Asistentul virtual Alexa ajută utilizatorii să găsească centre de vaccinare anti-COVID

de Florentina Ionescu - apr. 22 2021
Asistentul virtual Alexa ajută utilizatorii să găsească centre de vaccinare anti-COVID

Alexa, asistenta virtuală dezvoltată de compania Amazon, folosește inteligența artificială pentru numeroase sarcini. Mai nou, ea poate ajuta utilizatorii să contacteze centrele de vaccinare.

Alexa, asistenta virtuală de la Amazon, este capabilă să interacționeze cu vocea utilizatorului, poate să redea muzică, să facă liste, să seteze alarme, să redea podcasturi, să redea audiobook-uri, să ofere informații despre starea vremii, despre trafic și despre sport, precum și alte informații în timp real, cum ar fi știrile. 

Mai nou, însă, presa străină scrie că Alexa poate să-i ajute acum pe utilizatorii săi să găsească centrele unde se pot vaccina împotriva COVID-19, potrivit mobihealthnews.com

amazon alexa

Astfel, Alexa a pătruns în zona vaccinării anti-COVID. Începând de ieri, tehnologia din spatele acestui asistent virtual poate să răspundă la întrebări legate de locurile unde oamenii se pot imuniza împotriva COVID-19 și despre eligibilitatea utilizatorilor pentru astfel de vaccinuri. Datele sunt oferite de VaccineFinder, o unealtă creată de Boston Children's Hospital cu sprijinul CDC (Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA).

Atunci când un utilizator o întreabă pe Alexa despre centrele de vaccinare anti COVID-19 din zona sa, tehnologia poate să răspundă cu o listă de centre din proximitate. Utilizatorii pot apoi să o instruiască pe Alexa să sune la unul dintre centrele de vaccinare care au fost enumerate în listă, potrivit unui comunicat de presă al companiei Amazon.

Totodată, Alexa este programată să le spună utilizatorilor informații despre disponibilitatea vaccinului anti-COVID și despre criteriile de eligibilitate din 85 de țări.

Dincolo de faptul că ajută la găsirea centrelor de vaccinare din apropiere, Alexa poate să îi ajute pe utilizatori să găsească și centre de testare COVID-19 din proximitate. La fel ca în cazul vaccinurilor anti-COVID, Alexa poate să îi conecteze pe utilizatori cu un centru de testare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe