Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Ce este Clubhouse, aplicația pe bază de invitație folosită de Elon Musk

de Florentina Ionescu - feb. 8 2021
Ce este Clubhouse, aplicația pe bază de invitație folosită de Elon Musk

Aplicația acesta exclusivistă, Clubhouse, este un hibrid între apeluri de tip conferință, discuții ca prin radio și serviciul de rețele sociale Houseparty.

Potrivit www.theguardian.com, aplicația folosită de Elon Musk este parțial ca aplicația Houseparty, parțial oferă apel prin conferință și multe alte facilități. De fapt, Clubhouse este o aplicație pentru socializare și networking, bazată pe chat-ul audio.

aplicatie clubhouse
Sursa foto: https://apps.apple.com/us/app/clubhouse-drop-in-audio-chat/id1503133294

 

Utilizatorii ei pot ascula conversații, interviuri și discușii care au loc între oameni interesanți pe diverse subiecte – este ca atunci când dați play unui podcast, doar că este o discuție live și are un strat de exclusivitate.

În plus, scrie sursa citată, Clubhouse este o aplicație doar pe bază de invitație. Ceea ce înseamnă că nu o puteți downloada pur și simplu din magazinul de aplicații și nu e suficient doar să vă creați un cont. La fel ca în cluburile exclusiviste din viața reală, va trebui să fiți invitat de un membru existent pentru a vă înscrie în aplicație.

Când vă înscrieți în Clubhouse, veți selecta domeniile de interes, cum ar fi tehnologie, cărți, business sau sănătate. Cu cât oferiți mai multe informații aplicației despre domeniile dumneavoastră de interes, cu atât aplicația vă va recomanda mai multe „camere” de conversație și mai mulți indivizi, cărora le puteți da follow sau join.

Camera de conversație este exact ca o sală de conferințe, doar că există unii oameni în call care vorbesc, iar majoritatea oamenilor invitați prin Clubhouse ascultă. Și, la fel ca în cazul unui apel telefonic, odată ce conversația s-a încheiat, „camera” este aoi închisă. Spre deosebire de alte aplicații, chat-urile audio live care au avut loc în camerele de conversații dispar.

Chiar și așa, acest lucru nu îi împiedică pe utilizatori să înregistreze conversația. De exemplu, un utilizator de YouTube a streamuit live o cameră de conversație (o discuție) lansată de Elon Musk.

Ce legătură are cu Elon Musk

Clubhouse există din martie 2020, când a fost lansată de doi antreprenori din Silicon Valley. În mai 2020, aplicația avea doar 1500 de utilizatori și valora 100 de milioane de dolari, mai scrie publicația citată. Dar recent aplicația a câștigat mai multă popularitate, devenind ceva mainstream atunci când Elon Musk a găzduit un audio chat prin intermediul Clubhouse, având o discuție cu Vladimir Tenev (sau Vlad Tenev), un antreprenor miliardar bulgar-american, cofondator al Robinhood. Evenimentul a depășit limitele aplicației în ceea ce privește „camera de conversație” și a fost transmis în direct pe YouTube.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe