Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Comisia Europeană va oferi spitalelor 200 de roboți pentru dezinfectare

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 27 noiembrie 2020, ora 12:52

Ca parte din eforturile continue de a împiedica răspândirea coronavirusului și de a oferi statelor membre echipamentele medicale necesare, Comisia Europeană a anunțat că a dat startul achiziției a 200 de roboți de dezinfectare care vor fi livrați spitalelor din întreaga Europă.

Potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul Comisiei Europene (CE), ec.europa.eu, în total, un buget dedicat de până la 12 milioane de euro este suma disponibilă de pe urma Instrumentului pentru sprijin de urgență (Emergency Support Instrument sau ESI).

Robotul cu lumină UV care există într-unul dintre spitalele bucureștene.

 

Spitalele din majoritatea statelor membre s-au exprimat cu privire la necesitatea de a primi acești roboți, care pot dezinfecta saloanele standard ale pacienților, folosind lumina ultravioletă (UV), în scurt timp – un interval de până la 15 minute – și astfel se poate preveni și reduce răspândirea virusului SARS-CoV-2.

V-ar putea interesa și: Spitalul Floreasca, dotat cu un robot care sterilizează cu lumină UVC

Procesul de dezinfectare este controlat de un operator, care va fi localizat în afara spațiului care urmează a fi dezinfectat, pentru a se evita expunerea la lumina UV.

„Dezvoltarea tehnologiilor poate duce la schimbări și vedem un exemplu bun în acești roboți creați pentru dezinfectare. Întâmpin cu gânduri bune această acțiune de a ajuta spitalele noastre din Europa să reducă riscul de infecție – un pas important în limitarea răspândirii coronavirusului”, a declarat Margrethe Vestager vicepreședinte executiv al CE.

Pe de altă parte, comisarul pentru Piața Internă, Thierry Breton, a adăugat că Europa a rămas optimistă și solidară în timpul crizei actuale generate de pandemia de COVID-19:

„De la repatrierea cetățenilor UE care au rămas blocați peste hotare, până la creșterea producției de măști de protecție și la faptul că ne-am asigurat că echipamentele medicale ajung la cei care au nevoie de ele în interiorul unei singure piețe, noi acționăm pentru a ne proteja cetățenii. Acum aducem roboți pentru dezinfectare în spitale, astfel încât cetățenii noștri să poată beneficia de această tehnologie care poate salva vieți”.

Potrivit comunicatului, acești roboți cu lumină UV vor fi distribuiți în spitalele din Europa în următoarele săptămâni.

Etichete: esogastrectomie robotică robot de dezinfectie ultraviolete lumină UV Comisia Europeana Comisia Europeană

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.