Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Cum arată primele medicamente pentru copii scoase la imprimanta 3D

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 15 februarie 2023, ora 15:11

Trialurile clinice pentru primele medicamente produse cu ajutorul unei imprimante 3D au început în Europa.

Un spital din Spania lansează în această perioadă un studiu pentru a testa eficacitatea, tolerabilitatea și gradul de acceptare a unui medicament produs pentru copii, folosindu-se o imprimantă 3D, potrivit site-ului 3dprinting.com.

Studiul acesta va fi primul trial clinic ce implică un medicament obținut prin imprimare 3D din Europa în domeniul Pediatriei. Studiul este rezultatul unei colaborări între Pharmacy Service din cadrul Vall d’Hebron University Hospital, University of Santiago de Compostela, și compania FabRx. 

medicamente imprimanta 3D

Imprimanta 3D folosită pentru acest studiu produce medicamente în forme parțial solide și sub formă masticabilă, care sunt personalizate pentru fiecare copil, în funcție de greutatea sa și de caracteristicile sale clinice.

Această nouă metodă de administrare a medicației este mult mai convenabilă și evită erorile de dozare, în comparație cu siropurile clasice. Trialul cliic nu doar că va testa eficacitatea noii formule, ci va determina și dacă aceasta sporește acceptabilitatea și îmbunătățește experiența copiilor și a familiilor lor.

Medicamentele realizate prin imprimanta 3D au un gust care maschează ingredientul activ și pot fi personalizate în funcție de preferințele fiecărui copil. În plus, ele nu trebuie să fie păstrate la frigider, lucru care crește siguranța și ușurează transportul medicamentelor.

Trialul clinic se va concentra pe copiii cu vârsta între 6 și 18 ani, dar utilizarea medicamentelor scoase la imprimanta 3D ar putea fi, totodată, utilă și pentru adulți, în special pentru persoanele cu dificultăți la înghițire.

Etichete: imprimanta 3D medicamente pentru copii medicamente imprimanta 3D trial clinic studiu clinic Pediatrie medicamente personalizate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.