Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Dispozitiv nou de monitorizare a sănătății și condiției fizice

de Dr. Laura Davidescu - apr. 19 2021
Dispozitiv nou de monitorizare a sănătății și condiției fizice

Fitbit introduce în premieră funcția inovatoare de management al stresului, disponibilă pentru prima dată pentru gama sa de trackere Luxe și pe toate dispozitivele care monitorizează ritmul cardiac.

Înainte de pandemie, la nivel global, mai mult de o treime dintre oameni declarau că resimt niveluri importante de stres și griji. De la începerea pandemiei, procentul celor care sunt afectați de stres1, atât la nivel mental, cât și fizic, a crescut până la 50%.

În acest context, specialiștii Fitbit au stabilit un scor pentru managementul stresului, care este disponibil pe noul model de tracker (brățară inteligentă) Luxe și pe smartwatch-urile Fitbit care monitorizează ritmul cardiac.

Fitbit_Luxe_Laydown_Hero_Duo_Lunar_White_Black_CenterCu funcția Metrici de sănătate (Health Metrics Dashboard), utilizatorii pot observa direct în aplicația Fitbit evoluția stării de sănătate generală, cu informații despre respirație, ritmul cardiac în efort și în repaus, temperatura corpului și, în curând, saturația de oxigen din sânge. Schimbările bruște sunt semnalate ca potențiale semne de extenuare, stres sau răceală.

În plus, varianta Premium permite monitorizarea trendurilor lunare și a parametrilor personali.

Pe parcursul ultimului an am fost puși în situația de a ne gândi diferit la ce înseamnă cu adevărat starea de sănătate și de bine a organismului. Am început să monitorizăm posibilele simptome ale COVID-19 și să vedem ce înseamnă stresul și anxietatea în lumea de astăzi. Chiar dacă putem spune că vedem schimbări în bine, tot trebuie menționat că nu a fost niciodată mai important decât acum să ne gestionam în mod holistic sănătatea”, a declarat James Park, VP, GM și cofondator Fitbit. “Tocmai de aceea ne-am dublat eforturile pentru a putea introduce instrumente și analize inovatoare, care dau posibilitatea utilizatorilor noștri să ajungă la o stare psihică echilibrată și un stil de viață activ.

Aplicația monitorizează inclusiv glicemia

Pentru a asigura o viziune de ansamblu asupra stării de sănătate există și instrumente suplimentare de monitorizare pentru nutriție, hidratare, monitorizarea greutății și a ciclului menstrual, toate disponibile în cadrul aplicației Fitbit. Membrii ce optează pentru abonamentul Premium beneficiază de acces la peste 60 de materiale noi despre nutriție, inclusiv rețete sănătoase selectate de Fitbit. Pentru persoanele care suferă de diabet există și funcția de monitorizare a glicemiei în aplicația Fitbit (prin conectarea la un glucometru), care afișează felul în care valoarea glicemiei variază de-a lungul zilei și cum interacționează cu alți metrici. Funcția e disponibilă deocamdată în Statele Unite, va ajunge și la utilizatorii din alte zone geografice în câteva luni.

Luxe este un tracker elegant, discret, prevăzut cu un ecran tactil color și o baterie cu autonomie de până la cinci zile. Designul versatil îl face confortabil și potrivit pentru purtare atât ziua, cât și noaptea și poate fi asortat cu o multitudine de accesorii elegante. Noul dispozitiv Fitbit este disponibil pentru precomandă la prețul de 749 lei (include 6 luni de abonament premium), cu livrare în întreaga lume începând din această primăvară.

Mai multe despre noul produs Fitbit Luxe aici.


Notă autor:

1. https://www.icrc.org/en/document/world-mental-health-day-red-cross-covid-19-mental-health-survey.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe