Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Două proiecte românești din domeniul sănătății, în semifinalele InnoStars Awards

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 11 iunie 2021, ora 15:07

Două proiecte românești din domeniul sănătății au fost selectate printre semifinaliștii InnoStars Awards, programul EIT Health pentru start-upurile „early stage” din regiunile Europei Centrale, de Est și de Sud.

LEDD - soluția de diagnostic diferențial în ecografia pulmonară dezvoltată de echipa AIMED, și Tully - asistentul inteligent de gestionare a emoțiilor, sunt cele două proiecte selectate printre semifinaliștii InnoStars Awards, programul EIT Health pentru start-up-urile „early stage” din regiunile Europei Centrale, de Est și de Sud.

„Pandemia a dus la un număr record de idei noi înscrise în competiția InnoStars Awards. În ediția din acest an, numărul de echipe dornice să rezolve unele dintre cele mai mari provocări din domeniul sănătății și să îmbunătățească starea de bine și confortul pacienților a crescut cu 47% față de ediția de anul trecut”, se arată într-un comunicat de presă.

Dintre cele 15 echipe selectate, trei provin din Italia, câte două din România, Spania, Portugalia și Ungaria, precum și câte una din Grecia, Polonia, Estonia și Lituania.

Semifinaliștii vor primi 25.000 euro investiție de tip „smart money” pentru training în afaceri și mentorat din partea unor experți de talie mondiala.

Primele zece echipe din punct de vedere al performanței vor intra în etapa finală, unde vor avea ocazia să își prezinte proiectele în fața juriului internațional și să câștige până la 25.000 euro pentru lansarea produsului sau serviciului pe piață.

Tamas Bekasi, RIS Business Creation Manager la EIT Health InnoStars
Tamas Bekasi

„Fiecare ediție a Premiilor InnoStars atrage soluții de vârf din domeniile tehnologiei medicale, biotehnologiei sau sănătății digitale, care încearcă să răspundă la unele dintre cele mai mari provocări din domeniul medical, precum și să îmbunătățească calitatea vieții pacienților. Acest lucru este evident în acest an la o scară și mai mare decât în edițiile precedente. Pandemia a stimulat apariția de noi idei și a motivat inovatorii să facă următorul pas”, a declarat Tamas Bekasi, RIS Business Creation Manager la EIT Health InnoStars.

Proiectele românești semifinaliste la InnoStars Awards 2021:

  • LEDD – Diagnosticul diferențial în ecografia pulmonară este o soluție propusă de start-up-ul AIMED, care își propune să introducă o soluție nouă, rapidă, non-invazivă, cu costuri reduse, disponibilă pe scară largă, pentru diagnosticul diferențial al cancerului pulmonar și al pneumopatiilor interstițiale pulmonare, bazată pe procesarea ecografiei transtoracice și algoritmi de inteligență artificială, soluție care poate fi folosita și in etapa de monitorizare a pacienților pentru urmărirea evoluției afecțiunilor pulmonare.

  • Tully – Asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor ajută persoanele cu afecțiuni complexe să trăiască mai bine, îmbunătățind modul în care își recunosc, monitorizează și gestionează emoțiile.
    Viziunea proiectului este de a crea în cele din urmă o gamă completă de suport psihologic automat pentru tulburările de integrare senzorială, de la afecțiuni specifice (ADHD, tulburare bipolară, autism) la afecțiuni generale, cum ar fi anxietatea sau depresia.

Pe lângă finanțare, câștigătorii vor avea acces la sprijinul și conexiunile potențialilor investitori sau colaboratori disponibili din rețelele EIT Health Investor Network, EIT Health Living Labs și Test Beds.

De asemenea, pe lângă echipele din program, EIT Health va oferi mentorat în valoare de 4000 euro pentru alte 20 de start-upuri.

Etichete: EIT Health InnoStars Awards proiecte domeniul sanatatii ecografie pulmonara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.