Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

„Durere în piept”, printre cele mai căutate cuvinte pe Google în pandemie, în Italia și alte state

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 26 august 2020, ora 13:23

Căutările în mediul online pentru sintagma „durere în piept” au crescut ca volum, pe când numărul persoanelor care au ajuns la Urgență cu infarct miocardic a scăzut la debutul pandemiei de COVID-19.

Într-un studiu realizat pe motorul de căutare Google, oamenii de știință au evaluat dacă acele căutări specifice în mediul online pentru simptomele de genul durerii în piept au fost corelate sau nu cu rapoartele ce indicau mai puțini oameni care ajungeau la unitățile de primiri urgențe cu probleme cardiace acute, în timpul pandemiei de COVID-19, scrie medicalxpress.com.

cautari pe google durere in piept covid-19

Cercetătorii de la Mayo Clinic au analizat datele din Google Trends pentru următoarele țări: Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Spania și Statele Unite ale Americii.

Au fost analizați termeni precum „durere în piept” și „infarct miocardic”. Studiul a fost realizat pe o perioadă de un an, de la 1 iunie 2019 și până la 31 mai anul acesta.

Înainte de pandemie, aceste căutări în Google aveau volume relativ asemănătoare de căutări. Așteptările oamenilor de știință au fost ca frecvența infarctului miocardic să rămână la fel sau chiar să crească puțin în acest context.

Cu toate acestea, la debutul pandemiei de COVID-19, căutările pentru termenul „infarct miocardic” au scăzut, pe când căutările în Google pentru „durere în piept” au crescut cu cel puțin 34%.

„În mod interesant, căutările pentru termenul „atac de cord” au scăzut în aceeași perioadă în care s-au raportat cifre mai mici ale internărilor persoanelor cu atac de cord, însă în mod surprinzător, căutările online pentru „durere în piept” au crescut. Acest lucru are unele motive de îngrijorare, că oamenii fie au interpretat greșit durerea în piept ca fiind un simptom infecțios, fie au evitat în mod clar să ceară îngrijiri medicale din cauză că erau preocupați de COVID-19”, a declarat dr. Conor Senecal, fellow în cardiologie, la Mayo Clinic, primul autor al acestui studiu publicat în JMIR Cardio.

Pentru a face diferența între căutările generale pe Google pentru simptomele COVID-19, studiul a urmărit și căutările online pentru termeni precum „tuse” și „febră”. Inițial, aceste căutări erau extrem de numeroase, dar apoi volumul căutărilor a scăzut. Cu toate acestea, căutările asociate cu termenul „durere în piept” au rămas la un volum ridicat pe durata lunii mai.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: covid-19 studiu COVID-19 studiu covid google google trends cautari internet cautari pe google durere in piept simptome simptome covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.