Newsflash
Hi-tech & Gadgets

FDA a aprobat un sistem de stimulare ce ajută pacienții cu neuropatie diabetică periferică

de Florentina Ionescu - ian. 31 2023
FDA a aprobat un sistem de stimulare ce ajută pacienții cu neuropatie diabetică periferică

Agenția federală pentru hrană și medicamente a Statelor Unite – FDA a aprobat recent un sistem pentru stimularea măduvei spinării pentru neuropatia diabetică periferică.

Compania Abbott a anunțat în 26 ianuarie 2023 că FDA a aprobat sistemul său de stimulare a măduvei spinării pentru tratarea neuropatiei diabetice periferice, scrie www.massdevice.com

proclaim

Sistemul Proclaim XR SCS al companiei Abbott oferă alinare pacienților cu neuropatie diabetică periferică, o complicație debilitantă a diabetului zaharat. Acești pacienți au nevoie de alternative la abordările tradiționale de tratament, cum ar fi medicamentele cu administrare orală. Utilizatorii sistemului Proclaim XR pot folosi, totodată, și clinica virtuală a companiei Abbott, NeuroSphere.

NeuroSphere, o aplicație de îngrijire conectată cu sistemul, le permite persoanelor să comunice cu medicul lor curant și să primească ajustarea tratamentului de la distanță. 

aparat coloana de la Abbott

În prezent, nu există tratamente modificatoare ale bolii pentru neuropatia diabetică periferică, a transmis compania Abbott într-un comunicat de presă. Pacienții pot doar să aibă parte de managementul simptomelor și de modificarea unor comportamente pentru a calma și atenua leziunile de la nivelul nervilor ce apar din cauza valorilor mari ale glicemiei.

Proclaim XR a primit aprobarea FDA inițial pentru tratarea durerii cronice în anul 2019. Acum însă sistemul oferă pacienților cu neuropatie diabetică periferică o ameliorare a durerii cronice prin intermediul stimulării la intensitate scăzută. Bateria aparatului durează până la 10 ani la setări ce administrează doze mici, arată sursa citată.

Experții spun că sistemul acesta reprezintă o „oportunitate pentru a obține o mai bună calitate a vieții în timp ce [aparatul] își face loc în stilul de viață actual al pacienților”.

Abbott a condus recent un trial minim invaziv, care a avut succes. A fost testat Proclaim XR în tandem cu dispozitivele companiei Apple. Utilizatorii pot acum să își controleze terapia prin intermediul unui dispozitiv marca Apple. De asemenea, utilizatorii pot să își programeze dispozitivul utilizând tehnologia NeuroSphere.

Un reprezentant al companiei Abbott a spus că „această indicație nouă pentru Proclaim XR va aduce o schimbare vizibilă în tratamentul durerii asociate cu neuropatia diabetică periferică și va fi un instrument important pentru medici și pacienți în ce privește managementul acestei condiții medicale debilitante”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe