Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Finanțare: 19,5 milioane de dolari pentru un instrument digital ce depistează autismul

de Florentina Ionescu - feb. 22 2022
Finanțare: 19,5 milioane de dolari pentru un instrument digital ce depistează autismul

Soluția digitală EarliTec Dx a obținut finanțare de 19,5 milioane de dolari pentru diagnosticul autismului.

Acest start-up din Atlanta, SUA, utilizează biomarkeri digitali pentru a a juta la detectarea unor tulburări de dezvoltare, scrie www.mobihealthnews.com

depistare diagnostic instrument digital
Fotografie creată de Nicola Barts, de la Pexels

Instrumentul digital EarliTec Dx folosit pentru detectarea autismului a reușit să obțină suma de 19,5 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de omul de afaceri american Bernard „Bernie” Marcus, cu participare din partea Georgia Research Alliance (GRA), scrie sursa citată.

Acest start-up cu sediul în Atlanda folosește mai mulți biomarkeri digitali pentru a ajuta ulterior la diagnosticarea tulburărilor de dezvoltare. Mai precis, acest start-up a dezvoltat un instrument care folosește setul DQSVE (Dynamic Quantification of Social-Visual Engagement) pentru a cuantifica mișcările ochilor și pentru a analiza comportamentul referitor la privirea copiilor, pentru a ajuta astfel la diagnosticarea autismului.

Copiii privesc un filmuleț, iar instrumentul digital este capabil să acceseze „punctele focale individuale la o rată de 120 de ori pe secundă”. Potrivit reprezentanților companiei, comportamentul referitor la privirea copiilor poate ajuta la detectarea dizabilităților ce țin de dezvoltarea neurologică.

Cercetătorii de la  Children’s Healthcare of Atlanta, Facultatea de Medicină Emory și de la Universitatea Yale au lucrat împreună pentru a dezvolta acest produs, care a fost utilizat în numeroase studii clinice, arată sursa citată. Tehnologia, însă, nu este în prezent la vânzare în SUA și nu are autorizație din partea FDA.

Totodată, sursa citată menționează că noua infuzie de bani ar putea ajuta compania să înainteze propunerea referitoare la acest instrument digital către FDA. Totodată, banii ar putea fi folosiți pentru a accelera comercializarea și eforturile de extindere ale platformei proprii de inteligență artificială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe