Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Harta țărilor care au aplicații de corona-tracking

de Florentina Ionescu - iul. 30 2020
Harta țărilor care au aplicații de corona-tracking

Aproape 50 de guverne din lume implementează în prezent aplicații de urmărire a posibililor „contacți” în cazul epidemiei de COVID-19.

Potrivit www.statista.com, lista cu țările care dezvoltă în prezent sau care au lansat deja aplicații de urmărire a riscului de răspândire a coronavirusului SARS-CoV-2 (corona-tracking) este vastă. Potrivit unor date de la MIT Technology Review, aproape 50 de guverne au implementat în prezent o astfel de aplicație.

Tehnologia aceasta a fost percepută rapid ca o potențială metodă de a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, prin identificarea și notificarea persoanelor care au intrat în contact cu purtători ai virusului SARS-CoV-2, arată sursa citată. 

harta tari care au aplicatie de coronavirus tracking

Experții de peste hotare au spus că aplicațiile de acest gen într-adevăr se dovedesc a fi extrem de importante în oferirea informațiilor despre urmărirea contacților și despre urmărirea lanțului de infecție.

Aplicațiile de corona-tracking au unele minusuri

Din păcate, tehnologia are și unele părți slabe, dincolo de discuțiile referitoare la motivele de îngrijorare despre viața privată a utilizatorilor. De exemplu, în Germania, s-a spus inițial că 60% din populația țării trebuie să își instaleze aplicația Corona-Warn App, dar această proporție a fost mai apoi negată de autorități.

Un alt punct slab este că țările dezvoltă individual aceste aplicații, ceea ce înseamnă că ele nu sunt compatibile atunci când persoanele călătoresc dincolo de granițe. Asta înseamnă că dacă un călător din Germania merge în Paris și se întoarce cu un rezultat pozitiv la o instituție din Germania, nu va fi trimisă nicio notificare către sistemul de urmărire a contacților în Franța, către persoanele cu care acel călător a intrat în contact. Astfel că mulți dintre cei care călătoresc nu au alte opțiuni decât să își instaleze mai multe aplicații de corona-tracking.


Notă autor:

Sursa foto: www.statista.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe