Newsflash
Hi-tech & Gadgets

India: program digital de recuperare post-COVID pentru pacienții cu diabet

de Florentina Ionescu - iun. 14 2021
India: program digital de recuperare post-COVID pentru pacienții cu diabet

O companie din India, din domeniul tehnologiilor medicale, a lansat un program de recuperare post COVID-19 pentru pacienții cu diabet zaharat.

Programul digital de recuperare include consultații cu un psiholog și un fizioterapeut, precum și terapie de grup și sesiuni de exerciții de respirație, scriu cei de la www.mobihealthnews.com.

Compania se numește Fitterfly și are sediul în India, reprezentanții săi anunțând recent că au lansat un program digital de recuperare pentru pacienții cu diabet care au contractat virusul SARS-CoV-2. 

program digital recuperare post covid pacienti diabet

Potrivit sursei citate, compania a adăugat în platforma sa Diabefly un modul integrat numit „Post COVID-19 Recovery programme”. Într-un comunicat de presă, reprezentanții săi au explicat că persoanele „pot beneficia de acest program din confortul propriilor case, prin intermediul apelurilor telefonice, chat-ului, sesiunilor virtuale de grup și webinariilor”. Programul de trei luni acoperă consultațiile online cu un psiholog și un fizioterapeut și oferă planuri personalizate de nutriție menite să îi ajute pe pacienți în controlul diabetului și în menținerea imunității.

Totodată, platforma oferă sesiuni de terapie și sesiuni de exerciții de respirație sub supravegherea unui expert. În plus, programul oferă acces complet la aplicația Fitterfly Wellness și la resursele referitoare la COVID-19 și diabet zaharat.

De ce era importantă o astfel de platformă

Potrivit Federației Internaționale a Diabetului, când pacienții cu diabet zaharat dezvoltă o infecție virală, tratamentul va fi unul dificil „din cauza fluctuațiilor valorilor glicemiei și, cel mai probabil, din cauza prezenței complicațiilor diabetului”.

În același comunicat de presă, compania Fitterfly a explicat că diabetul nu doar că crește riscul de a dezvolta complicații „grave” de pe urma COVID-19, dar în același timp încetinește ritmul recuperării pacienților de pe urma efectelor infecției. Astfel, cu un număr din ce în ce mai mare de cetățeni indieni care au contractat boala, numărul de persoane care vor avea nevoie de recuperare și de reabilitare va crește exponențial, spun reprezentanții companiei.

„Pacienții cu diabet zaharat au nevoie de o îngrijire specială post COVID-19 pentru a-și ține mai repede sub control glicemiile, prcum și pentu a se recupera după efectele COVID-19”, a declarat dr. Sanjay Kalra, fostul președinte al Societății Indiene de Endocrinologie.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe