Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Joc pentru îngrijiri medicale post-AVC

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 17 februarie 2023

Cercetătorii de la Kaunas University of Technology din Lituania au dezvoltat o aplicaţie prin care utilizatorii sunt instruiţi să acorde îngrijiri medicale unui pacient virtual post-AVC.

Rytis Maskeliūnas, cercetător de la Facultatea de Informatică din cadrul Kaunas University of Technology (KTU), a dezvoltat, în colaborare cu o echipă internaţională, o aplicaţie care va învăţa utilizatorul cum să aibă grijă în mediul virtual de o persoană care a suferit un accident vascular cerebral ( AVC). Aceasta se numește „ iTrain” și este un curs interactiv de pregătire, special conceput pentru a susţine îngrijirea medicală post-AVC.

joc post avc

Ea este alcătuită dintr-o combinaţie de instrumente diferite: o broșură, un curs interactiv online MOOC (Massive Open Online Course), material vizual și un joc. Jocurile devin o formă tot mai populară de
antrenament. Mulţi oameni au cunoștinţe superficiale în ceea ce privește un AVC, însă programul interactiv de pregătire „iTrain” își propune să umple golurile din cunoștinţele teoretice și practice ale utilizatorilor.

Simplu și ușor de urmat

Jocul „iTrain” învaţă utilizatorii ce înseamnă o practică exemplară în ceea ce privește asistenţa medicală și cum să creeze un mediu sigur în locuinţa pacientului cu AVC.

De asemenea, le permite utilizatorilor să încerce îngrijirea în ambulatoriu într-un mediu virtual și îi învaţă și alte aspecte esenţiale pentru acordarea îngrijirii post-AVC. Procesul de învăţare a noţiunilor de îngrijire are loc într-un mod simplu, cu instrucţiuni ușor de urmat, oarecum similar cu jocurile video „ The SIMS”.

Citiți și: Viitorul în ecografia cardiacă ar putea fi un... plasture

Etichete: iTrain ingrijiri avc avc the sims

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.