Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Lucraţi cu doctorii care vi se potrivesc!

de Florentina Ionescu - mar. 17 2023
Lucraţi cu doctorii care vi se potrivesc!

Ion-Gheorghe Petrovai, director de inovaţie la FreshBlood HealthTech, a susţinut, luni seară, la București, o prezentare cu ocazia lansării raportului ce face o radiografie detaliată a startupurilor românești din Sănătate.

El este de părere că startupurile pot să schimbe Sănătatea. Și mai crede că noi, ca societate, avem nevoie ca ele să schimbe acest domeniu: „Întrebarea este cum facem asta. În primul rând, trebuie să înţelegem ce opţiuni avem”. Poate că, din punct de vedere ciclic, lucrurile nu s-au schimbat așa de mult în ţara noastră de la ultimul raport care analiza ecosistemul startupurilor din Health Tech. 

ion petrovai in stanga
Dr. Ion-Gheorghe Petrovai (stânga)

 

Dar din punct de vedere calitativ, spune dr. Ion-Gheorghe Petrovai, „doctorii care vorbesc cu startupuri sunt tot mai mulţi. Și asta e bine!”. El a oferit celor prezenţi în sală un exemplu de mantră pe care o recomandă tinerilor și medicilor care își doresc să înfiinţeze un startup: „Caută oamenii care gândesc la fel ca tine și care știu lucruri diferite de tine!”.

Curajul este doar primul pas

În încheiere, dr. Petrovai a amintit că, pentru startupurile prezentate în acest raport, există o axă pe care el o consideră foarte importantă: verificarea calităţii și, implicit lucrul cu profesionistul.

„Fiecare dintre startupurile de aici, pe fiecare stadiu – de la scalare la validare de soluţie și discuţii –, are membru din domeniul medical. E greu cu doctorii, știu. Cine are curajul să lucreze cu doctori are la dispoziţie câteva programe.” Câteva exemple în acest sens sunt BIOdyssey, Level Up, Hubvantage. Există și alte programe care se pot dovedi a fi de un real ajutor celor care vor să facă inovaţie în Sănătate, creând startupuri, „dar trebuie să lucraţi cu doctorii care să vi se potrivească!”.

Citește și: Harta startupurilor românești din Sănătate, în 2023

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe