Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Noi funcții de la Apple: pacienții pot împărtăși medicilor informații despre sănătatea lor

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 10 iunie 2021, ora 10:41

Compania Apple a anunțat recent, la o conferință de tehnologie, noi funcții pentru dispozitivele proprii, prin care datele despre sănătatea pacienților pot fi împărtășite medicilor.

La evenimentul său anual din domeniul tehnologiei, cunoscut drept „Worldwide Developers Conference”, desfășurat recent, Apple a dezvăluit o nouă funcție pentru utilizatorii care au ales opțiunea de a-și împărtăși informațiile medicale pe dispozitivele proprii.

apple noi functii
Fotografie creată de Mateusz Taciak, de la Pexels

 

Utilizatorii pot alege acum tipurile de informații pe care le-ar plăcea să le share-uiască (de exemplu, valorile crescute ale colesterolului sau istoricul activității lor fizice) și să identifice acele persoane cărora vor să le trimită, cum ar fi membrii familiei sau medicii curanți.

Reprezentanții Apple au spus că informațiile sunt protejate din punct de vedere al respectării vieții private și sunt securizate în timpul proceselor de upload și download și, totodată, au spus că informațiile nu vor fi distribuite decât indivizilor selectați, printre care compania Apple, scrie www.statnews.com.

Compania Apple a mai dezvăluit că va face posibil ca medicii care folosesc dosare medicale electronice create de Cerner, Allscripts, DrChrono și alții vor putea să vadă informațiile despre pacienții lor de pe dispozitivele Apple în interiorul EHR (sistemului informatic medical, numit electronic health record), fără să fie nevoiți să downloadeze sau să deschidă altă aplicație sau alt tab.

Etichete: apple dosar medical dosare medicale electronice informatii medicale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.