Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

O clinică virtuală, lansată recent, le oferă pacienților consultații medicale de acasă

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 27 martie 2020, ora 14:18

O platformă de consultații medicale online, numită Clinica Virtuală, a fost lansată recent de rețeaua de sănătate Regina Maria.

Acest nou serviciu, dezvoltat împreună cu Microsoft România, le oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de consultații medicale de acasă, potrivit unui comunicat. Platforma oferă cea mai apropiată alternativă de cea clasică și încurajează în acest mod comportamentul de responsabilitate și izolare impus de către autoritățile române, în contextul pandemiei COVID-19.

platforma online consultatii pacienti

În acest mod, prin platforma online Clinica Virtuală, pacienții (abonații) au posibilitatea de a accesa în continuare serviciile medicale de care au nevoie. Consultațiile online sunt urmate de un raport medical complet care conține și indicații de tratament acceptate în farmacii pentru procurarea rețetelor prescrise. Consultația este salvată în dosarul medical al pacientului.

Consultații la distanță

În prezent, în acest serviciu online sunt disponibili peste 100 de medici, din numeroase specialități precum medicină internă, gastroenterologie, ORL, endocrinologie, pediatrie, dermatologie, psihologie pediatrică și consiliere nutriție.

Clinica Virtuala

Această soluție medicală virtuală este conectată la istoricul medical al fiecărui pacient, cu consultații și recomandări care vor fi salvate în dosarul medical electronic al pacienților. Aceștia vor putea primi sfaturi relevante de sănătate, vor avea parte de îngrijire la distanță și se va elimina necesitatea de expunere și deplasare în contextul instaurării stării de urgență în România.

 „În acest fel, asigurăm continuitatea îngrijirii medicale chiar și pe perioada izolării, pentru că sănătatea nu poate fi pusă pe pauză”, a declarat Fady Chreih, CEO al rețelei Regina Maria.

Sursa foto: Unsplash

Etichete: platforma online platforma de informare platforme medicale clinica virtuala noul coronavirus coronavirus romania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC