Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Remediu pentru constipaţia cronică: pilula care vibrează

de Florentina Ionescu - mar. 3 2023
Remediu pentru constipaţia cronică: pilula care vibrează

Curând, un nou tratament pentru constipaţia cronică ar putea aduce alinare pacienţilor, fără a fi nevoie ca aceștia să utilizeze substanţe medicamentoase.

Este vorba despre o pilulă ce vibrează* și stimulează colonul pe măsură ce traversează corpul uman. Pilula a fost aprobată de Administraţia pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA în august 2022, iar doctorii pot să o prescrie începând de luna aceasta. 

principala

„Chiar acum colaborăm cu companiile de asigurări pentru a obţine acoperire în planurile lor comerciale. Dar până când vom obţine această acoperire, obiectivul nostru este să ne asigurăm că această pilulă este accesibilă pacienţilor și că aceștia și-o pot permite”, a declarat Cathy Collis, directorul comercial al companiei producătoare, pentru CNN.

Compania a trebuit să demonstreze că pilula nu conţine substanţe toxice, că poate să reziste la o mușcătură accidentală și că nu prezintă risc de infecţii. De asemenea, că nu rămâne blocată, că nu irită ţesuturile și că nu afectează alte dispozitive medicale, potrivit aceleiași surse.

Ajunge în intestin după 14 ore

Persoana căreia îi va fi prescrisă o astfel de pilulă va trebui să o ia zilnic, la ora de culcare. Apoi pilula se va deplasa prin stomac și prin intestinul subţire, înainte de a ajunge în intestinul gros aproape 14 ore mai târziu, unde va stimula celulele nervoase. Făcând asta, micul dispozitiv va cauza contracţii musculare care vor împinge alimentele digerate spre exterior.

Ulterior, pilula va fi eliminată din corp odată cu materiile fecale. Astfel de pilule sunt realizate dintr-un material similar cu ceea ce medicii gastroenterologi folosesc pentru camerele video sub formă de capsulă. 

pilula care poate vibra si ajuta in caz de constipatie cronica

Dispozitivul este special conceput pentru persoanele care se confruntă cu constipaţia cronică (10-20% din totalul populaţiei) din motive necunoscute, adică au mai puţin de trei tranzituri intestinale în fiecare săptămână.

Citiți și: Senzor ingerabil pentru depistarea problemelor intestinale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe