Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Roboţi și oameni

de Dr. Diana Andronache - oct. 28 2022
Roboţi și oameni

Durerea resimţită de pacienţi în timpul administrării tratamentelor medicale poate fi semnificativ atenuată cu ajutorul unui robot... blănos.

robot blanosÎntr-un studiu publicat în Scientific Reports, cercetătorii de la Universitatea din Tsukuba, Japonia, au arătat că durerea resimţită de pacienţi în timpul administrării tratamentelor medicale poate fi semnificativ atenuată cu ajutorul unui robot... blănos.

Numit Reliebo, acesta poate fi atașat de mâna participantului, iar mișcările sale sunt similare unei atingeri umane. Cercetătorii au testat eficacitatea robotului în timp ce aplicau un stimul termic dureros pe celălalt braţ al pacientului.

Ei au observat că robotul a ajutat la atenuarea anxietăţii și durerii pacienţilor măsurând nivelurile de oxitocină și cortizol din probele de salivă, dar și cu ajutorul scalelor de evaluare subiectivă a durerii și al sondajelor care au evaluat frica de injecţii și starea psihologică a pacienţilor.


Citiți și: Prima platformă din stomatologie care digitalizează relația cu pacientul

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe