Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Roboţi și oameni

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 28 octombrie 2022

Durerea resimţită de pacienţi în timpul administrării tratamentelor medicale poate fi semnificativ atenuată cu ajutorul unui robot... blănos.

robot blanosÎntr-un studiu publicat în Scientific Reports, cercetătorii de la Universitatea din Tsukuba, Japonia, au arătat că durerea resimţită de pacienţi în timpul administrării tratamentelor medicale poate fi semnificativ atenuată cu ajutorul unui robot... blănos.

Numit Reliebo, acesta poate fi atașat de mâna participantului, iar mișcările sale sunt similare unei atingeri umane. Cercetătorii au testat eficacitatea robotului în timp ce aplicau un stimul termic dureros pe celălalt braţ al pacientului.

Ei au observat că robotul a ajutat la atenuarea anxietăţii și durerii pacienţilor măsurând nivelurile de oxitocină și cortizol din probele de salivă, dar și cu ajutorul scalelor de evaluare subiectivă a durerii și al sondajelor care au evaluat frica de injecţii și starea psihologică a pacienţilor.


Citiți și: Prima platformă din stomatologie care digitalizează relația cu pacientul

Etichete: roboti durere anxietate Reliebo

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC