Newsflash
Hi-tech & Gadgets

S-a lansat clinica virtuală Amazon

de Florentina Ionescu - nov. 17 2022
S-a lansat clinica virtuală Amazon

Recent s-a lansat Amazon Clinic, un serviciu virtual de îngrijiri medicale bazate pe mesagerie.

Clinica virtuală Amazon oferă îngrijiri pentru peste 20 de condiții medicale, cum ar fi alergiile, mătreața, căderea părului, contracepția, disfuncția erectilă, acneea, eczema și herpesul genital. La lansare, potrivit www.theverge.com, Amazon Clinic a fost disponibilă în 32 de state. 

amazon clinic captura ecran
Captură de decran de la https://clinic.amazon.com/#conditions

 

Compania Amazon a lansat recent Amazon Clinic, un serviciu online de acordare a îngrijirilor de sănătate, bazat pe mesaje. Această clinică virtuală oferă tratamente pentru peste 20 „de condiții medicale frecvente”, cum ar fi alergiile, mătreața, căderea părului, contracepția, disfuncția erectilă și altele. 

Roche adaugă o soluție digitală în portofoliul său 

Amazon Clinic le cere clienților care optează pentru serviciile clinicii virtuale să selecteze condiția medicală pentru care necesită tratament și apoi să aleagă un furnizor preferat dintr-o listă disponibilă de furnizori medicali licențiați în sfera telesănătății. După ce aceștia completează un chestionar, clienții se pot conecta cu clinicienii pentru o consultație dorită, prin intermediul unui portal securizat pe bază de mesagerie. Un plan personalizat de tratament va fi apoi oferit clientului prin intermediul portalului, împreună cu orice fel de prescripții necesare, care pot fi completate la orice farmacie pe care o alege clientul, inclusiv la Amazon Pharmacy.

Consultațiile includ până la două săptămâni de mesaje de follow-up desfășurate în continuare între clienți și clinicieni, iar prețurile vor fi disponibile încă de dinainte. Aceste prețuri sunt stabilite de furnizorii de servicii medicale de telesănătate, deși cei de la Amazon pretind că „În multe cazuri, costul îngrijirii este echivalent sau este mai puțin decât coplata medie”.

Amazon Clinic, în prezent, nu acceptă asigurările de sănătate, dar reprezentanții săi spun că anumite servicii sunt eligibile și că clienții săi ar putea să își folosească asigurarea de sănătate pentru medicamentele prescrise prin intermediul Amazon Clinic.

Metode contraceptive sunt disponibile prin intermediul serviciului online, împreună cu tratamentul pentru condiții medicale frecvent întâlnite, cum ar fi disfuncția erectilă, infecțiile tractului urinar, sinuzita și infecțiile cu Candida. Clinica virtuală a companiei Amazon oferă, totodată, tratamente suplimentare pentru condițiile diagnosticate anterior, cum ar fi eczema, herpesul genital și platforma poate fi folosită pentru a reînnoi prescripțiile pentru anumite medicamente pentru condiții medicale precum migrenele, astmul și hipertensiunea arterială.

Clinica virtuală va opera împreună cu gigantul propriu din retail, Amazon Pharmacy (serviciul de farmacie de la Amaxon) și cu un furnizor de servicii medicale din domeniul tehnologiei, One Medical, care este în proces de a fi achiziționt de Amazon pentru aproximativ 3,9 miliarde de dolari, arată sursa citată.

Amazon Clinic va opera inițial în 32 de state din SUA, însă reprezentanții companiei spun că au în plan să se extindă și în alte state în lunile următoare. 

Telemedicina folosită la pacienții cu AVC a însemnat prognosticuri mai bune 

Telemedicina, aliatul pacienților seniori ținuți în casă de boală 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe