Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Se caută lucrări de cercetare despre chatboți și COVID-19

de Florentina Ionescu - mar. 31 2022
Se caută lucrări de cercetare despre chatboți și COVID-19

Journal of Medical Internet Research anunță o colaborare cu OMS în vederea publicării unui număr dedicat lucrărilor pe tema legăturii dintre chatboți și COVID-19.

JMIR Publications anunță profesioniștii din domeniul medical despre o colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în scopul de a publica un număr al revistei intitulat „Chatbots and COVID-19”, se arată pe site-ul www.jmir.org

chatbot de la OMS

Journal of Medical Internet Research (JMIR) face un apel către persoanele interesate, anunțând că se caută lucrări de cercetare despre o temă specială, care examinează utilizarea chatboților în timpul pandemiei de COVID-19. Chiar și înainte de debutul pandemiei, chatboții au jucat un rol important în acordarea îngrijirilor în domeniul sănătății, se arată în anunț, iar experții se așteaptă ca utilizarea soluțiilor bazate pe inteligența artificială să crească în anii următori.

În timpul pandemiei, cu unele dintre cele mai reziliente sisteme de sănătate copleșite de povara acestei boli, oamenii și-au îndreptat atenția către alternative pentru găsirea informațiilor în domeniul sănătății. Pentru mulți dintre ei, telefoanele lor mobile au devenit prima sursa de informație, iar chatboții sunt în lumina reflectoarelor acum, mai mult ca niciodată. 

Chatbots-and-COVID-19

Această temă a unui număr viitor din Journal of Medical Internet Research s-a născut din experiența OMS în construirea și utilizarea chatboxilor pentru a împărtăși informații și recomandări în timpul pandemiei de COVID-19. Guvernele, organizațiile nonguvernamentale, membrii sectorului academic și cei din sectorul privat s-au alăturat acestor eforturi ale OMS, într-o serie de webinarii în cadrul cărora au fost invitați, pentru a discuta și a împărtăși lecțiile pe care le-au învățat în timpul pandemiei.

Numărul intitulat „Chatboții și COVID-19” va prezenta lucrări de cercetare bazate pe munca Organizației Mondiale a Sănătății cu chatboții. În plus, editorii JMIR ar dori să primească și alte lucrări pe această temă, legate de dezvoltarea, utilizarea și impactul chatboților în timpul pandemiei și în viitor.

Dacă doriți să publicați în JMIR pe acest subiect, iată ce trebuie să știți:

  • Deadline-ul până la care puteți înscrie lucrarea: 30 iunie 2022
  • Deciziile inițiale se vor lua la 30 august 2022
  • Revizuiri și luarea deciziilor: 30 octombrie 2022
  • Publicarea lucrărilor: 30 decembrie 2022.

Lucrările trimise trebuie să raporteze rezultate noi și originale, care să nu fi fost publicate în altă parte. Detalii pe site-ul JMIR.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe