Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Senzor nou pentru studiul creierului

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 28 ianuarie 2022

Cercetătorii au dezvoltat un nou senzor de electrocorticografie, o tehnică de studiere a activităţii electrice a cortexului cerebral, cu ajutorul unor electrozi aplicaţi pe suprafaţa creierului.

poza 2 copyDispozitivul inovator este capabil să înregistreze semnale electrice de la suprafaţa creierului cu o rezoluţie-record, ajutându-i pe neurochirurgi să facă o mai bună diferenţiere între ţesutul sănătos și cel bolnav, dar și să aprofundeze înţelegerea modului în care funcţionează creierul.

Senzorii plasaţi pe cortexul cerebral în timpul unei intervenţii chirurgicale înregistrează semnalele electrice și permit medicului neurochirurg să îndepărteze în siguranţă tumorile cerebrale sau secţiunile de ţesut responsabile de apariţia crizelor epileptice. Astfel, se obţine o mai bună conservare a ţesutului cerebral sănătos și funcţional.

Citiți și: Cel mai mic dispozitiv de screening al cancerului ovarian

 

https://newatlas.com/medical/thin-flexible-sensor-records-brain-activity-record-breaking-detail/

Etichete: senzor dispozitiv studiu creier creier

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.