Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Servicii medicale la domiciliu, prin smartphone

de Dr. Laura Davidescu - iun. 11 2021
Servicii medicale la domiciliu, prin smartphone

Ovidiu Tuduruţă a realizat prima aplicaţie mobilă din România, care facilitează livrarea serviciilor medicale la domiciliu, conectând printr-un singur click personalul medical calificat cu pacienţii.

Aplicaţia Beesers funcţionează precum un marketplace pentru îngrijiri medicale, direct la domiciliul pacienţilor.

Poza_Ovidiu

Aceștia pot selecta specialistul în funcţie de evaluările celor care au beneficiat deja de serviciile lui, dar și de preţul consultaţiilor. Ovidiu Tuduruţă (foto), fondatorul Beesers, explică toate detaliile de funcţionare.

Fără taxe de înscriere

Aplicaţia este gândită astfel încât să le permită cadrelor medicale sau clinicilor să își seteze disponibilitatea în funcţie de timpul pe care îl pot aloca.

După ce o clinică este listată în platformă, aplicaţia monitorizează în timp real resursa alocată de pe telefon și oferă informaţii legate de numărul de rezervări și asistentul sau medicul solicitat.

Managerul clinicii poate accepta sau nu solicitarea în numele resursei medicale, în funcţie dedisponibilitate sau arie geografică.

Specialiștii medicali individuali pot fi listaţi în aplicaţie, își pot gestiona singuri rezervările în funcţie de program și își pot completa veniturile în timpul liber. Cei care doresc să devină colaboratori, găsesc toate informaţiile pe www.beesers.com.

Aplicaţia poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar pentru a o accesa, utilizatorii, pacienţi sau cadre medicale, trebuie doar să își creeze un cont.

Personalul medical, după ce va completa formularul de înscriere, va fi analizat de un membru al echipei, iar dacă este eligibil, va fi contactat telefonic pentru a se putea înscrie în platformă. Nu se percepe taxă de înscriere nici pentru clinici, nici pentru personalul medical individual.

Bine de știut

Principalele beneficii pentru clinicile partenere și personalul medical înscris includ, pe lângă venituri suplimentare într-un cadru de siguranţă, facilitarea unei bune organizări a calendarului personal și flexibilitate sau programe de loializare. De asemenea, colaboratorii își pot selecta o arie geografică unde pot ajunge într-un timp rezonabil.

Trebuie știut însă că toţi colaboratorii înscriși în platformă trebuie să fie acreditaţi de Ministerul Sănătăţii și să lucreze în mediul de stat sau privat. Ei vor încheia contracte de prestări servicii cu compania care deţine aplicaţia.

Planuri de dezvoltare

Fondatorul aplicaţiei spune că a creat această interfaţă din dorinţa de a contribui la îmbunătăţirea accesului la servicii medicale:

„Este mai ieftin și mai facil să construiești tehnologie care să conecteze pacientul, nevoile sale medicale cu specialistul, decât să construiești infrastructură spitalicească în formă fizică. În plus, îmi doresc să fac din această platformă una prietenoasă pentru persoanele cu dizabilităţi, să derulez o campanie prin care să ofer acces la un număr mare de persoane cu dizabilităţi și să validez tehno­logic accesul la serviciile medicale pentru persoane greu deplasabile”.

Un alt obiectiv pe care acesta și l-a propus este atragerea finanţării de la investitori privaţi și de la „angel investors”, astfel încât Beesers să acumuleze infrastructură de furnizare de servicii medicale în cât mai multe zone ale ţării, inclusiv în mediul rural, demonstrând că, acolo unde există resursă profesională disponibilă, dacă soliciţi asistenţă medicală acasă, medicul sau asistentul medical chiar te vizitează.

O nișă încă neexplorată

Ovidiu Tuduruţă mai spune că a creat aplicaţia pentru că s-a lovit chiar el de această nevoie: nu are răbdarea și timpul necesar să meargă la spital pentru un tratament sau o investigaţie.

Inspirat a fost și de experienţa trăită în familie, unde unul dintre părinţii săi a fost nevoit, la un moment dat, să ia drumul străinătăţii pentru a oferi îngrijiri medicale la domiciliu:

„Mi-am propus să revanșez eforturile mamei, căci despre ea este vorba, prin dezvoltarea unui produs de genul acesta în România, mai ales că există o nișă neexplorată, a specialiștilor în îngrijiri medico-sociale la domiciliu. Existenţa unui astfel de soft poate să reducă distanţa dintre cei plecaţi în afară și familiile rămase aici și poate să ofere un sprijin benefic societăţii, în special persoanelor aflate în zone rurale, care sunt nevoite să parcurgă 40-50 de kilometri până la prima clinică medicală”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe