Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Stimulator cardiac wireless

de Dr. Diana Andronache - oct. 15 2021
Stimulator cardiac wireless

Dispozitivele medicale implantabile, inclusiv stimulatoarele cardiace, sunt din ce în ce mai utilizate, însă înlocuirea chirurgicală a bateriilor reprezintă o îngrijorare.

shutterstock_1572501652În plus, dispozitivele actuale sunt mari, rigide și pot crea un disconfort pentru pacient după implantare. O echipă de cercetători din China propune însă un sistem implantabil subţire, flexibil, fără baterii, care poate fi încărcat wireless.

Aceștia au dezvoltat un dispozitiv electronic confortabil pentru pacient și adaptat la structura biologică umană. Transferul de energie fără fir se realizează printr-o metodă acustică, ce se bazează pe convertirea energiei mecanice în energie electrică.

Experimentele in vivo pe animale au demonstrat că dispozitivul poate fi util în monitorizarea ritmului cardiac. De asemenea, atunci când a fost identificat un ritm cardiac neregulat, dispozitivul și-a îndeplinit rolul de stimulator cardiac.

Citește și: Detectarea infecţiilor respiratorii cu ajutorul biosenzorilor


Notă autor:

https://medicalxpress.com/news/2021-10-simultaneous-acoustic-energy-neuroscience-cardiovascular.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe