Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Stimulator cardiac wireless

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 15 octombrie 2021

Dispozitivele medicale implantabile, inclusiv stimulatoarele cardiace, sunt din ce în ce mai utilizate, însă înlocuirea chirurgicală a bateriilor reprezintă o îngrijorare.

shutterstock_1572501652În plus, dispozitivele actuale sunt mari, rigide și pot crea un disconfort pentru pacient după implantare. O echipă de cercetători din China propune însă un sistem implantabil subţire, flexibil, fără baterii, care poate fi încărcat wireless.

Aceștia au dezvoltat un dispozitiv electronic confortabil pentru pacient și adaptat la structura biologică umană. Transferul de energie fără fir se realizează printr-o metodă acustică, ce se bazează pe convertirea energiei mecanice în energie electrică.

Experimentele in vivo pe animale au demonstrat că dispozitivul poate fi util în monitorizarea ritmului cardiac. De asemenea, atunci când a fost identificat un ritm cardiac neregulat, dispozitivul și-a îndeplinit rolul de stimulator cardiac.

Citește și: Detectarea infecţiilor respiratorii cu ajutorul biosenzorilor

https://medicalxpress.com/news/2021-10-simultaneous-acoustic-energy-neuroscience-cardiovascular.html

Etichete: stimulator cardiac ritm cardiac dispozitiv wireless Cardiologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC