Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Tracker nou pentru monitorizarea activității fizice

de Dr. Laura Davidescu - apr. 2 2020
Tracker nou pentru monitorizarea activității fizice

Fitbit a anunțat pe 31 martie lansarea Fitbit Charge 4, un ceas inteligent, destinat monitorizării stării de sănătate și a orelor de fitness.

Dispozitivul are GPS integrat, oferă detalii despre calitatea somnului și monitorizează activitatea fizică nu doar prin numărarea pașilor, ci și prin analiza ritmului cardiac. Noul calcul al activității fizice se bazează pe analizarea datelor personale despre ritmul cardiac în repaus și vârstă, astfel încât fiecare antrenament să fie monitorizat (de la spinning la yoga), iar utilizatorul să își poată atinge un obiectiv de 150 de minute active pe săptămână, atât cât este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății și de American Heart Association.

JOGGING FĂRĂ TELEFON

Având GPS integrat, trackerul îi permite celui care îl poartă să își lase telefonul acasă când se antrenează în aer liber, când aleargă, merge la plimbare sau în excursii în aer liber. Cu ajutorul GPS-ului se pot înregistra ritmul și distanța în timp real, se pot folosi cele peste 20 de tipuri de exerciții cu obiectiv presetat și 7 exerciții speciale, care folosesc GPS: urcat pe munte, alergat, mers alert etc. După fiecare antrenament monitorizat GPS, utilizatorul își poate sincroniza device-ul pentru a vedea harta activității în aplicație, cu detalii despre intensitatea antrenamentului.

1.2Pentru că rezultatele activității fizice diferă de la om la om și de la antrenament la antrenament, Fitbit a creat Zonele de Minute Active. Acestea folosesc datele personale despre ritmul cardiac, analizând activitatea inimii și efortul, indiferent dacă faci un antrenament în forță, o plimbare mai alertă sau yoga. Fiecare minut petrecut în zona de activitate moderată de ardere a grăsimilor îți aduce câte un punct, echivalent unui minut activ. Antrenamentele care te încadrează la efort alert, cele din zonele cardio sau maximal, aduc două puncte. Toate punctele se adună, iar la final utilizatorul știe de câte puncte / minute active mai are nevoie pentru a-și îndeplini obiectivele zilnice sau săptămânale.

2De asemenea, în contextul actual, Fitbit oferă utilizatorilor opțiunea Premium gratuit, timp de 90 zile. Aceasta conține modele de antrenamente, programe și exerciții ghidate astfel încât utilizatorii să rămână în formă și sănătoși pe termen lung, să doarmă și să mănânce mai bine și în perioada în care au limitări de mișcare.

Noul device are multe alte funcționalități smart, legate de sănătatea somnului de exemplu.

Fitbit Charge 4 va costa 149.95 euro modelul de bază și 169.95 euro în ediție specială și va fi disponibil în România începând cu mijlocul lunii aprilie, în rețelele eMAG, Altex, Flanco, Vodafone, Hervis.

S-ar putea să te intereseze și:

Medicii ar putea identifica fracturile în culori, datorită unei noi tehnologii


Notă autor:

foto: Fitbit

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe