Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Tratamentul cu laser atenuează simptomele postmenopauză

de Dr. Mădălina Badea - ian. 17 2020
Tratamentul cu laser atenuează simptomele postmenopauză

Tratamentul cu laser CO2 fracțional pare că atenuează simptomele asociate sindromului genitourinar la femeile în postmenopauză.

poza 2Manifestările acestui sindrom afectează aproape jumătate dintre femei, iar tratamentele locale sunt parțial eficiente și doar temporar. Pornind de la informațiile existente în literatura de specialitate despre rezultatele acestei metode în prevenirea și managementul sindromului genitourinar, cercetătorii italieni au efectuat un studiu retrospectiv, publicat în Menopause, ce a urmărit eficiența și siguranța tratamentului cu laser CO2 fracțional la 645 de femei în postmenopauză care au fost diagnosticate cu acest sindrom.

Durata medie a tratamentului a fost de 6,5 luni și a inclus trei sau patru ședințe de terapie cu laser. S-au obținut îmbunătățiri importante, raportate la peste 60% dintre femei, în ceea ce privește dispareunia, senzația de uscăciune vaginală, de iritație, prurit sau durere locală.

Rezultate mai bune au fost notate în grupul care a efectuat doar trei ședințe. Metoda s-a dovedit a fi sigură, fără evenimente notabile, tratamentul cu laser CO2 fracțional putând fi astfel folosit simultan sau alternativ cu alte metode, în special la femeile ce prezintă simptome cauzate de atrofia vulvovaginală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe