Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Tratamentul digital pentru insomnie, mai eficient ca terapia față în față

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 3 august 2020, ora 15:08

Un studiu din Marea Britanie a arătat că tratamentul digital pentru persoanele care suferă de insomnie este mult mai eficient decât terapia față în față.

Potrivit The Guardian, programul onlinne pentru somn Sleepio i-a ajutat pe cei care suferă de insomnie să câștige șase ore de somn în plus într-o săptămână.

tratament digital online insomnie

Un program online care îi ajută pe oameni să doarmă mai bine este mult mai eficient decât terapia psihologică față în față, a arătat un studiu care a fost realizat pe un număr de peste 7.000 de pacienți din cadrul NHS (sistemul național de sănătate din Regatul Unit al Marii Britanii).

Sleepio, care este un tratament digital de șase săptămâni pentru cei cu insomnie, a ajutat 56% dintre utilizatorii săi să învingă nopțile nedormite, pe când rata de succes a programelor de terapie psihologică din această țară este de 50% (Improving Access to Psychological Therapy sau IAPT).

Sursa citată mai scrie că programul online i-a ajutat pe cei cu insomnie să doarmă cu aproape șase ore mai mult într-o săptămână, a redus nevoia utilizatorilor față de somnifere și a redus numărul vizitelor la cabinetul medicului generalist ori numărul de zile libere luate de la serviciu. Totodată, acest program a ajutat la reducerea anxietății și depresiei, factori care se află la baza multor nopți de insomnie ale participanților la acest studiu.

Rezultatele acestea au fost obținute în urma unui studiu în care au fost implicați 7.078 de pacienți din Thames Valley, care au fost supravegheați de medici, oameni de știință și academicieni de la Oxford.

„Experimentul a fost un succes foarte mare. Folosirea programului Sleepio a avut un impact semnificativ”, a declarat Tracey Marriott, directorul acestei rețele, pe probleme de inovație clinică.

Aceasta a explicat că studiul a demonstrat că în medie, pacienții care au fost implicați în acest studiu aveau 35,3 ore de somn pe săptămână înainte de a folosi programul Sleepio, în comparație cu  o medie de 41,2 ore de somn pe săptămână după ce au folosit tratamentul online Sleepio.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: insomnie tratament insomnie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.