Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Tratarea prin VR a fobiilor

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 22 iulie 2022

Rezultatele unui studiu de la Universitatea din Otago, publicate în Australian and New Zealand Journal of Psychiatry, aduc o nouă speranţă persoanelor cu frică de zbor, de ace, înălţimi, păianjeni și de câini.

poza3.16Studiul a analizat pacienţi cu fobii, utilizând un program de tratament cu căști și aplicaţii pentru smartphone, o combinaţie de terapie prin expunere video de 360 de grade tip VR (realitate virtuală) și terapie cognitiv comportamentală. Aplicaţia „oVRcome” este menită să trateze pacienţii cu fobie și anxietate. Prin intermediul ei, participanţii intră în mediul virtual și sunt ajutaţi să își trateze fobia de care suferă.

Au fost înscriși 129 de pacienţi în acest studiu randomizat, controlat, cu durată de șase săptămâni și cu o perioadă de urmărire de 12 săptămâni. Prin intermediul chestionarelor trimise săptămânal prin e-mail, cercetătorii au putut evalua progresul participanţilor la studiu.

„Îmbunătăţirile pe care le-au raportat sugerează că există un potenţial mare pentru utilizarea aplicaţiilor VR și a telefoanelor mobile ca mijloc de tratament auto-ghidat pentru persoanele care se luptă cu fobii adesea paralizante”, relatează Cameron Lacey, cercetător principal al studiului.

Citiți și: Inteligenţa artificială și diagnosticarea defectelor congenitale

Etichete: fobie VR realitate virtuala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.