Newsflash
Hi-tech & Gadgets

UMF „Carol Davila” București, susținător al unui hackathon pe teme de sănătate

de Florentina Ionescu - nov. 26 2020
UMF „Carol Davila” București, susținător al unui hackathon pe teme de sănătate

Hackathon4Health 2020, a patra ediție a hackathonului pe teme de sănătate, va avea loc între 11 și 13 decembrie 2020.

Acesta este cel mai important hackathon pe teme de sănătate din ultimii ani, care își propune să genereze idei inovatoare cu impact real în domeniul sănătății.

Potrivit organizatorilor, înscrierile au loc în perioada 26 noiembrie-9 decembrie, ora 23:59, pe platforma evenimentului https://hackathon4health.umfcd.ro/.

Hackathon4Health

Compania Johnson & Johnson România va premia trei echipe declarate câștigătoare cu o finanţare pre-seed în valoare de 5.000 de dolari pentru implementarea soluţiei dezvoltate, se arată într-un comunicat remis redacției.

Astfel, compania menționată, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și e-Health și alături de Asociația Societatea Studenților în Medicina din București anunță organizarea celei de-a patra ediții a Hackathon4Health.

Soluții digitale inovatoare

Evenimentul va avea loc în perioada 11-13 decembrie, în format digital, și va aduce laolaltă experți în domeniul sănătății, reprezentanți ai autorităților, furnizorilor de servicii medicale și spitalicești, mediul academic și business, studenți la facultatea de medicină și la alte facultăți de interes, specialiști în domeniul tehnic și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

Pe parcursul celor câteva zile, aceștia vor dezvolta soluții digitale inovatoare menite să contribuie la îmbunătățirea calității vieții în România şi la dezvoltarea ecosistemului de digitalizare în sănătate la nivel național.

Temele propuse participanților pentru această ediție a Hackathon4Health sunt:

  • Prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările oncologie, hematologie, imunologie și scleroză multiplă,
  • Sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii,
  • Dispozitive medicale ale viitorului,
  • Managementul și urmărirea pacientului de la diagnostic și tratament în timpul și după pandemia COVID-19.

„Hackathon4Health 2020 a devenit un catalizator pentru idei inovatoare și reunește pasionații de tehnologie, mediul academic, antreprenori, pacienți și profesioniști din domeniul sănătății. Soluțiile digitale dezvoltate în ultimele trei ediții sunt un motor important pentru transformarea digitală a sănătății în România și ne bucurăm că la Johnson & Johnson România, împreună cu partenerii noștri, creăm în mod constant soluții pentru inovație și dezvoltare”, a declarat Sévan Kaloustian, Managing Director al Janssen, compania farmaceutică a Johnson & Johnson în România.

Evenimentul este implementat anul acesta în colaborare cu Universitatea  de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și eHealth, cu care compania farmaceutică a semnat recent un parteneriat în domeniul e-Health, și Asociația Societatea Studenților în Medicina din București.

prof.dr.ViorelJinga2
Prof. dr. Viorel Jinga

 

„Să aibă șansa să lucreze la un proiect cu impact real în sănătate și să beneficieze de consilierea și ghidajul profesionist al unor specialiști atât în domeniul medical, cât și în domeniul tehnologic– consider că sunt avantaje extraordinare pentru un student la medicină și, în plus, vor contribui semnificativ la dezvoltarea lor viitoare ca profesioniști și ca actori importanți în sectorul de sănătate. Felicit și susțin acest demers al companiei Johnson & Johnson România cu atât mai mult cu cât, anul acesta, am resimțit din plin nevoia digitalizării în sănătate și educație ca doi piloni importanți pentru funcționarea societății”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Platformă digitală dedicată

Evenimentul se va desfășura live pe o platformă digitală dedicată, pe parcursul a două zile, timp în care participanții vor lucra în echipe și vor beneficia de ajutor din partea mentorilor, experți și profesioniști în domeniul sănătății, IT&C, academic, antreprenorial și reprezentanți ai autorităților din România, în tot ceea ce privește zona de informație medicală, acces și sistem de sănătate, dar și suport tehnic pentru implementarea soluțiilor.

La finalul celor două zile de lucru, echipele își vor prezenta proiectele și, în urma procesului de jurizare, vor fi alese trei proiecte câștigătoare care vor primi din partea companiei farmaceutice o finanţare pre-seed în valoare de 5.000 de dolari și mentorat pentru o perioadă de șase luni de zile din partea companiei și a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și eHealth (CieH).

În urma celor trei ediții anterioare, au fost alese nouă echipe câștigătoare, iar soluțiile lor inovatoare pentru sănătate au fost deja lansate spre utilizare sau sunt în stadii avansate de implementare.

Pentru al patrulea an consecutiv, partenerii strategici ai proiectului sunt Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania).

Despre Centrul de Inovație și e-Health al UMFCD

CieH este o structură din cadrul UMF „Carol Davila” din București care are rolul de a susține dezvoltarea aptitudinilor și competențelor studenților si medicilor în activitățile de inovare și sănătate digitală, în vederea creșterii competitivitații și adaptării la digitalizarea sistemelor de educație și sănătate.

CieH vizează dezvoltarea soluțiilor digitale și inovative pentru sectorul medical, pentru a deservi toți actorii implicați în domeniul sănătății.CieH susține transferul tehnologic al soluțiilor viabile, cât și valorificarea și diseminare a rezultatelor acestora. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi cieh.umfcd.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe