Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Un dispozitiv inteligent analizează urina odată ce este montat în vasul de toaletă

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 5 ianuarie 2023, ora 11:01

Withings, companie franceză de electronice de larg consum, are în plan un dispozitiv pentru analiza urinei, care se fixează în vasul de toaletă.

Compania Withings a anunțat recent că este în curs de a dezvolta o platformă în miniatură care poate analiza urina acasă. Dispozitivul se numește U-Scan și se poate fixa în interiorul vasului de toaletă. El poate evalua biomarkeri specifici care se găsesc în urină, scrie medcitynews.com

toalete smart inteligente ARN sars cov 2 covid materii fecale

Withings este o companie care produce dispozitive medicale conectate, iar unul dintre anunțurile recente făcute de reprezentanții săi se referă la faptul că va fi dezvoltată o platformă miniaturizată care poate analiza urina acasă la pacienți.

Compania a fost fondată în anul 2008 și chiar dacă are bazele în Franța, are birouri și în SUA, China și Hong Kong. Odată cu acest dispozitiv nou, compania speră să vândă acest aparat care ofere vaste informații din domeniul sănătății care sunt prezente în urină.

Peste 3.000 de biomarkeri metabolici pot fi evaluați prin intermediul urinei, ceea ce face ca analiza urinei să fie unul dintre standardele de aur în evaluarea sănătății, a spus CEO-ul companiei Withings, Mathieu Leombe. Analizarea acestor biomarkeri poate ajuta la diagnosticarea și monitorizarea anumitor boli, cum ar fi diabetul zaharat, boala cronică de rinichi, pietrele la rinichi și infecțiile tractului urinar, a adăugat acesta. 

analiza urina dispozitiv toaleta
Sursa foto: medcitynews.com

Noul dispozitiv, U-Scan, este așezat în interiorul bolului de toaletă. El este alcătuit dintr-un „cititor” de forma unei pietre rotunde și plate și are un „cartuș” pentru analiză ce poate fi schimbat, creat pentru a evalua biomarkerii specifici. Dispozitivul adună automat mici cantități de urină și le direcționează către „cartușul” de analiză, care începe rapid analiza substanțelor chimice din urină. U-Scan transmite în mod automat rezultatele prin intermediul unei rețele Wi-Fi către aplicația special concepută de Withings.

Dispozitivul este dezvoltat atât pentru sectorul consumatorilor, cât și pentru cel al profesioniștilor din domeniul medical.

Etichete: analiza urina urina infectie urinara infectii de tract urinar biomarkeri biomarkeri urina vas de toaleta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC