Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Un nou stimulator cardiac

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 11 noiembrie 2022

Cercetători de la Universitatea din Arizona au proiectat un stimulator cardiac fără fir și fără baterie, care ar putea fi implantat printr-o procedură mai puţin invazivă decât cele disponibile acum.

Într-o lucrare publicată în Science Advances, o echipă de cercetători condusă de Universitatea din Arizona detaliază funcţionarea unui stimulator cardiac pe care l-au proiectat, fără fir, fără baterie, care ar putea fi implantat printr-o procedură mai puţin invazivă decât cele disponibile în prezent.

poza 4

Dispozitivul încă nu a fost testat pe oameni, însă ar permite stimulatoarelor cardiace să trimită semnale mult mai ţintite, folosind un model de plasă fabricată digital care cuprinde întreaga inimă. Aparatul folosește lumină și o tehnică numită optogenetică.

Această tehnică vizează doar cardiomiocitele, celulele musculare care declanșează contracţia și bătăile inimii. Această precizie va reduce durerea resimţită de pacienţi și va permite stimulatorului cardiac să răspundă la diferite tipuri de tulburări în moduri mai adecvate.
Versiunea actuală a fost testată cu succes pe modele animale.

Citiți și: Edoxudina, utilă în tratarea Klebsiella pneumoniae rezistentă? 

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221027170305.htm

Etichete: stimulator cardiac inima cardiomiocite

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC