Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Un smartwatch ar putea detecta evoluția bolii Parkinson

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 10 februarie 2021, ora 14:42

O echipă de ingineri atrage atenția că folosirea unui smartwatch ar putea ajuta la detectarea progresiei bolii Parkinson.

O echipă de ingineri de la Apple Inc, care a lucrat cu cercetătorii de la mai multe instituții din Statele Unite, a descoperit că ceasurile inteligente ar putea reprezenta o resursă valoroasă în urmărirea progresiei bolii Parkinson la acești pacienți, scrie Medical Xpress

smartwatch monitorizare progres boala parkinson

În lucrarea lor științifică, ce a fost publicată în jurnalul „Science Translational Medicine”, grupul de cercetătorii descrie un studiu pilot pe o aplicație creată pentru telefoanele inteligente ale Apple și un experiment informal cu 225 de pacienți cu Parkinson care au folosit smartwatchul și aplicația pe o perioadă de șase luni.

În efortul de a depista modul în care boala Parkinson progresează, Apple și echipa de cercetători au lucrat cot la cot pentru a analiza posibilitatea de a monitoriza mișcările caracteristice ale tremorului din jurul ceasului inteligent, folosind datele din interiorul giroscopului și accelerometrului din interiorul smartwatchului. Echipa a creat o aplicație pentru ceasul inteligent al Apple, numită „Motor fluctuations Monitor for Parkinson's Disease”.

Echipa de cercetători a început cu un studiu-pilot pentru a determina dacă aplicația lor a funcționat așa cum se așteptau, în colaborare cu 118 voluntari și mai mulți clinicieni pregătiți în acest sens pentru a urmări simptomele bolii Parkinson.

Încurajați de rezultatele studiului-pilot, cercetătorii au condus un studiu mai mare cu 225 de pacienți cu Parkinson care au fost de acord să poarte șase luni ceasurile inteligente.

Oamenii de știință au descoperit că smartwatchurile au putut să detecteze unele simptome pe care îngrijitorii pacienților le-au ratat. Acest lucru sugerează că ceasurile inteligente și aplicațiile corelate cu aceste dispozitive ar putea fi folosite ca instrumente utile, pentru că îi ajută pe medici să stabilească dozele medicamentelor astfel încât să se alinieze cu simptomele bolii Parkinson, pe măsură ce aceasta progresează.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: smartwatch ceas inteligent apple Boala Parkinson boala parkison

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.