Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Un startup medical redă independența celor cu mobilitate scăzută

de Dorina Novac - iul. 19 2022
Un startup medical redă independența celor cu mobilitate scăzută

Produsul realizat de UpLyft le permite pacienților cu mobilitate scăzută să se poată muta singuri din pat în căruciorul cu rotile în mai puțin de un minut.

Produsul reprezintă o premieră pe piața medicală, este primul sistem de „self transfer” de acest fel, și este construit în San Diego conform standardelor FDA.

startup

„Cu ajutorul lui, în mai puțin de un minut, orice persoană cu mobilitate redusă se poate muta singură din pat în căruciorul cu rotile. Inovația îi ajută atât pe pacienți, cât și pe cei care lucrează în spitale și alte instituții medicale. Până acum, mutarea se făcea doar cu asistență din partea cadrelor medicale sau aparținătorilor care, nu de puține ori, ajung să aibă probleme și accidente la spate, compensațiile ajungând la 20 de miliarde de dolari, anual, în SUA”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Cum arată harta startup-urilor din România

Această investiție vine după ce, anul trecut, Fortech Investments a investit și în Telios, primul startup românesc de telemedicină. 

UpLyft

„Am ales să investim în UpLyft în primul rând pentru că ne-a impresionat produsul lor și gradul de inovație pe care au reușit să îl aducă în acest domeniu. Este un produs care are un impact vizibil asupra calității vieții oamenilor și a îmbunătățirii condițiilor din instituțiile medicale. De asemenea, suntem atenți și activi în această nișă de home-care, după ce anul trecut am investit în Telios, un alt start-up care inovează domeniul medical și vom căuta să profităm cât mai mult de sinergia pe care o creează startup-urile din portofoliu cu activitatea pe care o desfășoară Fortech”, a precizat Valentin Filip, director de Investiții în cadrul Fortech Investments. 

Până acum, compania UpLyft  a primit deja pre-comenzi în valoare de 200.000 de dolari și au 15 patente americane și internaționale.

Cu această nouă rundă de finanțare de 760.000 de dolari (din care 185.000 de la Fortech Investments) vor mai produce o serie de aparate și își vor extinde potențialul de vânzări și promovare, atât în rândul pacienților cât și în rândul instituțiilor. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe