Newsflash
Hi-tech & Gadgets

VoxiKids. Aplicația pentru copiii cu deficiențe de limbaj a evoluat spre o clinică virtuală

de Florentina Ionescu - dec. 16 2020
VoxiKids. Aplicația pentru copiii cu deficiențe de limbaj a evoluat spre o clinică virtuală

O aplicație de mobil lansată în 2019, intitulată VoxiKids, s-a transformat într-un un produs unic de telemedicină în țara noastră.

VoxiKids a evoluat pe parcursul anului 2020 de la o aplicație de mobil la o clinică digitală dedicată dezvoltării limbajului, un produs de telemedicină unic la acest moment, atât în România cât și pe piața globală, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

VoxiKids imagine

VoxiKids oferă tele-terapie live cu specialiști în logopedie, suport pentru părinți și instrumente de management pentru cabinete prin intermediul unei platforme care integrează soluții web.

Terapie online

VoxiKids Clinic a fost dezvoltată practic în 8 luni (aprilie - decembrie 2020) furnizând partea de terapie online, atât de necesară în această perioadă, dar mai ales funcționalități de management, rapoarte și statistici relevante în ajustarea terapiei fiecărui copil. În acest moment este deja utilizat de peste 30 de cabinete și sunt active peste 200 de conturi de părinți.

La nivel internațional există mai mult de 34 de milioane de copii care au nevoie de terapie logopedică însă nici un produs care să ofere o soluție completă precum VoxiKids Clinic. În România, 500.000 de copii au nevoie de acces la terapia limbajului și există aproximativ 4.000 de logopezi, potrivit comunicatului. De fapt, 1 din 4 copii are probleme de limbaj, ceea ce arată că numărul real e mult mai mare, de aproximativ 1,5 milioane, cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani.

„Pe lângă piața din România, vizăm să ne extindem rapid și în Marea Britanie și SUA, unde cumulat sunt peste de 8,5 milioane de copii cu deficiențe de limbaj și în jur de 190.000 de logopezi” a precizat AnaMaria Onică, co-fondator și CEO VoxiKids.

Funcționalități noi care vor fi adăugate

Pentru VoxiKids Clinic vor fi adăugate treptat funcționalități noi în același sistem ca și până acum, cu validare în primă fază cu un grup de logopezi și apoi pus la dispoziția publicului pentru a fi siguri că produsul oferit rezolvă probleme reale.

În 2021, spun reprezentanții companiei, urmează extinderea pe două piețe internaționale, UK și USA, iar spre finalul primului trimestru este programată lansarea în variantă premium a aplicației de mobil VoxiKids. În 2022 sunt vizate extinderea produsului cu noi soluții și atragerea unei noi runde de finanțare.

Un modul de inteligență artificială

Pe parcursului acestui an au fost stabilite noi colaborări importante, una dintre ele fiind cu Recomedica - platformă de telemedicină. La finalul acestei luni va fi lansată și varianta beta a clinicii VoxiKids Clinic.

Reprezentanții companiei mai spun că în ceea ce privește aplicația de mobil a fost definitivat un modul de inteligență artificială pe zona de procesare voce.

Acest modul a fost construit în parteneriat cu Universitatea Politehnică București și are la acest moment o acuratețe în recunoașterea cuvintelor de 93%. Aplicația de mobil a avut o creștere de 40% în ultimele patru luni, ajungând în prezent la peste 10.000 de descărcări.

În această perioadă, mulți terapeuți și părinți au căutat soluții alternative, având astfel oportunitatea să descopere că tehnologia vine în ajutorul lor și că are numeroase beneficii. În plus, soluția de telemedicină propusă prin Voxikids Clinic conectează părinții și logopezii indiferent de locul în care se află aceștia și acoperă astfel virtual zonele geografice unde există un deficit de personal.

„Reglementarea telemedicinei în România reprezintă o schimbare mult așteptată. Iar un alt aspect pozitiv se leagă de faptul că specialiștii sunt mult mai deschiși față de produsele digitale, lucru observat și la nivel internațional unde piața de e-health a înregistrat o creștere de 150% în ultimele 8 luni”, a adăugat AnaMaria Onică, co-fondatoarea VoxiKids.

Un spațiu care reunește specialiști în logopedie, părinți și copii

VoxiKids a fost inițial o aplicație de mobil lansată în 2019 pentru sprijinul copiilor cu deficiențe de limbaj care în 2020 a evoluat spre prima clinică digitală din lume, dedicată dezvoltării limbajului. Acum pe lângă aplicația de mobil, VoxiKids Clinic este o clinică virtuală care reunește specialiști în logopedie, părinți și copii.

Este un produs de telemedicină, unic, care pune la dispoziția logopezilor/ terapeuților tot ce au nevoie pentru a-și susține sesiunile de terapie atât în cabinet, cât și în mediul online.

VoxiKids Clinic cuprinde conținut specializat, oferă posibilitatea de creare a propriilor exerciții digitale, gestionarea pacienților, fișe de pacienți, statistici legate de evoluția pacientului, modul de programări și o aplicație mobilă care completează nevoile părinților de a exersa și de acasă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe