Newsflash
Industria farmaceutică

110.000 de tablete de Favipiravir pentru tratarea COVID-19 vor ajunge în țară

de Dorina Novac - dec. 18 2020
110.000 de tablete de Favipiravir pentru tratarea COVID-19 vor ajunge în țară

Producătorul de medicamente Terapia va aduce în România 110.000 de tablete de Favipiravir, antiviral folosit pentru tratarea pacienților diagnosticați cu forme medii și ușoare de COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă, compania va aduce în țară luni, 20 decembrie, alte 110.000 de tablete de Fluguard (favipiravir), antiviral folosit pentru tratarea pacienților diagnosticați cu forme medii și ușoare de COVID-19.

tablete terapia
Sursă imagine: Pixabay

Această cantitate reprezintă ultimul lot din totalul de 770.000 de tablete de Favipiravir, sub brandul FluGuard pe care Terapia le-a adus în țară începând cu luna octombrie.

Dozele au fost distribuite spitalelor prin Unifarm SA, pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți infectați, conform protocolului național standard de tratament aprobat de autoritățile din România.

„Mai mult decât atât, începând cu luna ianuarie 2021 vor fi livrate lunar 1 milion de doze de Fluguard pentru a asigura necesarul tratării pacienților români infectați cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în comunicat.

Terapia

De asemenea, pentru a își extinde capacitatea de furnizare a acestui medicament esențial în tratarea COVID-19, începând cu luna aprilie a anului 2021, compania va fabrica Fluguard în România, în colaborare cu o altă companie farmaceutică locală.

Reprezentanții companiei au subliniat că vor aduce şi singurul medicament cu dublu beneficiu: previne și tratează COVID-19.

„Terapia va aduce în țară în luna ianuarie și o cantitate de 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol) un medicament antiparazitar cu rezultate bune atât în prevenirea cât şi în tratarea infecției cu SARS-CoV-2. Această cantitate va acoperi tratamentul pentru aproximativ 1.000 de pacienți și va fi donată unităților medicale care tratează pacienți cu COVID-19”, se mai arată în comunicat.

Scopul acestei donații este de a oferi pacienților acces la un alt tratament posibil eficace împotriva infecției cu noul coronavirus, utilizat deja în SUA în două protocoale, I-MASK+ și MATH+.

Eficacitatea Ivermectinei în profilaxie şi tratament

Reprezentanții Terapia au menționat că Ivermectina este un medicament antiparazitar, utilizat de peste 40 de ani, inclus pe lista OMS a „medicamentelor esențiale”. Această moleculă antiparazitară este sigură şi a fost utilizată de aproximativ 3.7 miliarde de oameni la nivel mondial.

„Noile dovezi au arătat că Ivermectina are proprietăți reale, antivirale, antiinflamatorii și de inhibare a replicării SARS-CoV-2, nu numai în modele in-vitro şi la animale, ci şi în numeroase studii clinice din diferite centre de pe mapamond”, au adăugat aceștia.

Conform sursei citate, în urma finalizării studiilor clinice desfășurate în acest an, s-a ajuns la concluzia că Ivermectina are o  eficacitatea semnificativă atât în profilaxia (pre şi post-expunere) infecției cu SARS-CoV-2, dar și în toate stadiile de evoluție a bolii.

Datele științifice au mai arătat, de asemenea, efecte benefice inclusiv la persoanele cele mai expuse riscului (vârstnici cu comorbidități, obezi, instituționalizați, etc.).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe