Newsflash
Industria farmaceutică

Acalabrutinib de la AstraZeneca, rezultate bune în urma studiilor clinice de fază 3

de Florentina Ionescu - iul. 29 2020
Acalabrutinib de la AstraZeneca, rezultate bune în urma studiilor clinice de fază 3

Medicamentul acalabrutinib (Calquence) de la AstraZeneca a fost recomandat pentru aprobare în Uniunea Europeană pentru tratamentul pacienților adulți cu leucemie limfocitară cronică, cel mai întâlnit tip de leucemie la adulți.

Potrivit unui comunicat al companiei AstraZeneca, Committee for Medicinal Products for Human Use, un departament al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), și-a bazat opiniile optimiste pe rezultatele a două studii clinice de facă 3 făcute pe pacienții cu leucemie limfocitară cronică netratată anterior (ELEVATE TN) și pe pacienții cu leucemie limfocitară cronică recidivată sau refractară (ASCEND). 

medicament oncologie leucemie

În studiul ELEVATE TN, acalabrutinib combinat cu obinutuzumab și ca monoterapie a redus riscul de progresie a bplii sau riscul de deces cu până la 90% și, respectiv, 89% în comparație cu tratamentul standard de chimioterapie și imunoterapie cu clorambucil plus obinutuzumab.

În studiul ASCEND, 88% dintre pacienții cu leucemie limfocitară cronică recidivată sau refractară care au luat acalabrutinib (calquence) au rămas în viață și nu au avut progresia bolii după 12 luni, în comparație cu 68% dintre pacienții aflați pe tratament cu rituximab combinat cu idelalisib sau bendamustină.

Potrivit vicepreședintelui departamentului de Cercetare și Dezvoltare de la AstraZeneca, acest medicament are un profil remarcabil în ceea ce privește eficacitatea și tolerabilitatea și „poate oferi importante avantaje pacienților cu leucemie limfocitară cronică care sunt în vârstă, se confruntă cu multiple comorbidități și adeseori necesită tratament pe o perioadă de mulți ani”.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe