Newsflash
Industria farmaceutică

Antibiotice Iaşi pune la dispoziţie un centru pentru vaccinarea anti-COVID

de Dorina Novac - ian. 19 2021
Antibiotice Iaşi pune la dispoziţie un centru pentru vaccinarea anti-COVID

Antibiotice Iaşi pune la dispoziţia angajaţilor şi a membrilor comunităţilor învecinate companiei, în mod voluntar, propriul Centru de Studii Clinice pentru a fi centru de vaccinare anti-COVID, cu o capacitate de imunizare de peste 120 de persoane zilnic.

Centrul de Studii Clinice funcționează de 15 ani pe platforma de fabricație a companiei Antibiotice, fiind autorizat din punct de vedere sanitar de către DSP Iași, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Antibiotice Iasi
Sursă imagine: Antibiotice Iasi/ Facebook

Sursa citată precizează că acesta este ultramodern, are o capacitate de 32 de paturi dispuse în 4 saloane, cabinet medical, recepție, grupuri sanitare și personal medical/auxiliar – medici și asistente medicale pentru două fluxuri de acces diferite dedicate persoanelor ce urmează a fi vaccinate.

De asemenea, centrul asigură condiții optime de păstrare a serurilor pentru imunizare, având agregate frigorifice calificate care permit stocarea vaccinului în condiții optime.

Antibiotice Iasi 1

„Antibiotice a organizat în mod exemplar Centrul propriu de vaccinare din cadrul companiei. Am constatat că sunt asigurate și respectate toate măsurile de siguranță care se impun pentru ca vaccinarea pacienților să se desfășoare în cele mai bune condiții, a declarat dr. Manuela Trifan, inspector sanitar DSP Iași.

Până în prezent, 750 de angajaţi ai companiei au ales să se vaccineze înscriindu-se pe platforma de vaccinare, demonstrând astfel că Antibiotice este implicată total în lupta pentru oprirea pandemiei şi pentru revenirea la normalitate.

antibiotice Iasi 2

„Ne-am implicat permanent şi am susţinut demersurile autorităţilor în această pandemie, iar de astăzi oferim angajaţilor noştri, precum şi ieşenilor, posibilitatea vaccinării anti-COVID-19 în condiţii de siguranţă. Poate sunt oameni nehotărâţi, care au anumite frici si nu pot fi obligaţi să facă vaccinul. Dar, prin exemplul personal al celor care zi de zi se vaccinează, până la urmă sunt convins că şi ei vor dori să facă vaccinul”, a precizat directorul general al Antibiotice Iaşi, Ioan Nani.

În cadrul campaniei de vaccinare, activitatea va fi susţinută de personal medical calificat (medici şi asistenţi medicali), angajaţi ai companiei, care vor asigura resursa umană necesară în procesul de imunizare.

antibiotice Iasi 3

Programul Centrului va fi zilnic, de luni până duminică, între orele 8:00 şi 20:00.

„Centrul de Studii Clinice este autorizat de către Agenţia Naţională a Medicamentului pentru desfăşurarea studiilor de bioechivalenţă şi de fază I atât pentru produsele Antibiotice aflate în cercetare, cât şi pentru colaboratori externi”, se arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe