Newsflash
Industria farmaceutică

Bayer, pregătită să genereze inovații revoluționare în sănătate

de Dorina Novac - apr. 4 2022
Bayer, pregătită să genereze inovații revoluționare în sănătate

Vineri, 1 aprilie, Bayer a organizat primul său forum pentru inovare revoluționară, concentrându-se asupra oportunităților pe termen mai lung pentru sănătate și agricultură prin utilizarea tehnologiilor emergente.

Evenimentul a urmat recentelor anunțuri privind proiectele în curs de cercetare și dezvoltare pe termen scurt și mediu ale Diviziilor Bayer Pharma și Crop Science și a oferit informații suplimentare despre progresul continuu al companiei Bayer în vederea generării pe termen lung a inovațiilor revoluționare în domeniul științelor vieții.

Innovation forum

Experți renumiți și directori executivi ai companiei au ilustrat modul în care un apropiat val de inovații va deschide noi oportunități în domeniul asistenței medicale de ultimă generație și în furnizarea de soluții agricole.

„Capacitatea noastră de a aborda unele dintre cele mai mari provocări crește în mod rapid. De la oferirea de răspunsuri pentru tratarea bolilor incurabile, dotarea oamenilor cu instrumente de prevenție pentru a trăi mai sănătos, mai bine și mai mult timp, până la generarea de producții agricole mai mari, reducând în același timp semnificativ inputurile și respectând limitele planetare. Această capacitate este determinată în mod special de confluența accelerată a biologiei, chimiei, tehnologiei avansate de calcul, analizei datelor și inteligenței artificiale. În calitate de lider în domeniile sănătății și nutriției, Bayer își intensifică și mai mult eforturile pentru a fi un motor al acestei noi ere de inovare”, a precizat Werner Baumann, președintele Consiliului Director al Bayer AG.

Potrivit unui comunicat de presă, abordarea celor mai mari provocări ale omenirii prin intermediul Leaps by Bayer Leaps by Bayer urmărește o abordare unică care vizează rezolvarea a zece dintre cele mai mari provocări ale omenirii, cum ar fi vindecarea cancerului sau reducerea impactului agriculturii asupra mediului.

„În ultimii șapte ani, am investit peste 1,3 miliarde de euro într-un portofoliu care cuprinde peste 50 de companii – toate îndreptate spre schimbarea paradigmelor de bază din sectoarele Sănătății și Agriculturii”, a spus Jürgen Eckhardt, șeful Leaps by Bayer.

Evenimentul a oferit, de asemenea, exemple tangibile ale activității în curs de desfășurare a Bayer în vederea schimbării paradigmelor în domeniul științelor vieții.

În domeniul sănătății, se așteaptă ca perspectivele acestei noi ere de inovare să extindă în mod semnificativ setul de tehnologii și să le permită oamenilor de știință din întreaga lume să abordeze domenii în care există mari probleme medicale nerezolvate.

„Convergența biologiei, chimiei și a datelor deschide noi modalități fundamentale de înțelegere și tratare a bolilor. Inovația revoluționară, alimentată de noile tehnologii, ne permite nu numai să tratăm simptomele, ci și să oprim sau să inversăm potențial progresia unei boli - și oferă promisiunea unor opțiuni de tratament care sunt cu adevărat transformatoare pentru pacienți”, a declarat Stefan Oelrich, membru al Consiliului Director al Bayer AG și președinte al Diviziei Pharmaceuticals.

Bayer investește masiv în noi domenii de inovare biomedicală, în special în domeniile terapiilor celulare și genetice.

În ultimii trei ani, Bayer a investit peste 2,5 miliarde de euro pentru a construi o Platformă de Terapie Celulară și Genetică, inclusiv prin achiziția BlueRock Therapeutics și Asklepios BioPharmaceutical (AskBio).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe