Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Campania de donare de sânge din județul Iași va salva 200 de vieți

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 19 octombrie 2022, ora 12:27

Campania de donare, susținută de Antibiotice Iași, este cel mai longeviv proiect dedicat colectei de sânge, organizat într-o companie, la nivelul județului Iași.

Peste 70 de angajați Antibiotice au donat sânge în cadrul celei de-a 22-a ediții a campaniei „Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, organizată marți, 18 octombrie 2022, de Fundația Antibiotice – Știință și Suflet, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași (CRTS Iași).

donare de sange

Cei aproape 34 de litri de sânge donați în mod voluntar, de către angajații Antibiotice, vor contribui la completarea deficitului de sânge pe care îl înregistrează permanent spitalele ieșene, salvând 200 de vieți.

„Compania Antibiotice are donatori valoroși cu grupe rare de sânge și este un partener strategic în derularea campaniilor cu unitate mobilă de donare de sânge. Cu siguranță astăzi am salvat din nou viața mai multor semeni de-ai noștri”, a declarat dr. Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al CRTS Iași.

Acțiunea de recoltare a avut loc pe platforma Antibiotice, în cadrul Centrului de Studii Clinice a+, fiind realizată de către specialiștii unității mobile a CRTS Iași, cu sprijinul personalului medical al companiei Antibiotice.

„Sunt la a treia donare de sânge și mă bucur că am reușit după o pregătire mai riguroasă a organismului să pot dona sânge. Prin gestul meu doresc să promovez această responsabilitate a noastră, a tuturor, de a dona sânge pentru cei aflați în situații de criză în spitale. Personal am avut nevoie de sânge în urma unei hemoragii puternice și de atunci mă străduiesc pe cât posibil să ajut, donând sânge”, a declarat Nicoleta Lavinia Atudosei, Departamentul Cercetare Dezvoltare.

Anual, colecta de sânge organizată de două ori pe an în Antibiotice ajută la salvarea vieților pacienților din spitalele ieșene și, în cazuri excepționale de lipsă acută de sânge, a pacienților internați în unitățile medicale din orașele Moldovei.

Etichete: antibiotice iasi antibiotice litri de sange donatori sange donare de sange

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC