Newsflash
Industria farmaceutică

Când ajunge în țară favipiravir, medicamentul folosit în tratarea COVID-19

de Florentina Ionescu - nov. 23 2020
Când ajunge în țară favipiravir, medicamentul folosit în tratarea COVID-19

Terapia - o companie Sun Pharma a anunțat că asigură următoarele tranșe de Favipiravir, medicamentul eficient anti-COVID-19 folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Compania Terapia a precizat că începând cu 28 noiembrie 2020 aduce în țară cel de-al doilea lot de 440.000 tablete de Fluguard (favipiravir), antiviralul folosit cu succes pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. 

favipiravir

Alte 110.000 de tablete urmează să ajungă până la data de 15 decembrie 2020 pentru a acoperi astfel nevoia urgentă a unui tratament adecvat pentru pacienții români diagnosticați cu COVID-19, se arată într-un comunicat remis redacției.

În plus, începând cu luna ianuarie 2021, compania poate livra circa 500.000 tablete lunar, în funcție de necesarul pe care Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătății îl va solicita.

În paralel, Terapia mai analizează și posibilitatea fabricării acestui preparat în țară în colaborare cu o altă companie românească, pentru a asigura astfel o aprovizionare stabilă și un acces rapid al pacienților la tratament.

„Ne bucurăm că am reușit într-un timp record să aducem cantități suficiente de FluGuard, un medicament esențial în spitalele de boli infecțioase și în alte unități medicale care tratează pacienții COVID-19. Medicamentul produs de grupul Sun Pharma, din care Terapia face parte, are dublă indicație: în gripa sezonieră și în infecția cu SARS-CoV-2 și poate fi administrat atât în spital cât și în ambulatoriu datorită formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de medicină de familie. FluGuard este un medicament care va fi eliberat doar pe bază de prescripție medicală, iar costul tratamentului este unul accesibil mai ales pentru un medicament inovativ cum este acesta și ajunge la maximum 200 de lei de pacient. Această desfășurare de forțe pentru aducerea în țară a acestui medicament demonstrează dorința noastră de a susține în continuare sistemul de sănătate din România în tratarea cazurilor confirmate de COVID-19”, a declarat dr. Dragoș Damian, CEO Terapia.

Favipiravir - eficient în gripă și în COVID-19

Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal.

În prezent, acest medicament și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor diagnosticați cu coronavirus și este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum și în alte țări din zona asiatică.

După apariția COVID-19, studiile clinice au demonstrat că favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile. În același timp ameliorează și simptomele infecției provocate de SARS-CoV-2.

FluGuard demonstrează eficacitatea clinică și la pacienții români

Medicamentul anti-COVID adus în țară de compania menționată anterior este intrat în schema de tratament aprobată recent de Ministerul Sănătății și este deja administrat pacienților infectați cu noul coronavirus.

În acest sens, compania a primit din partea mai multor medici români un răspuns pozitiv în urma administrării FluGuard la pacienții cu forme medii de infecție cu COVID-19: medicamentul ajută la eliminarea mai rapidă a virusului și reduce în acest fel perioada de spitalizare. Totodată, FluGuard blochează înmulțirea virusului și devine și mai eficient cu cât tratamentul începe mai devreme.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe