Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Ce medicamente generice au fost solicitate în pandemie

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 21 august 2020, ora 11:39

Compania Zentiva S.A. a anunțat că a majorat producția de medicamente în pandemie, pe fondul cererii crescute pentru produsele folosite în tratamentul infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, compania a continuat investițiile, pe fondul scăderii consumului de medicamente generice în România.

medicamente zentiva cerere pandemie

Zentiva, care deține o fabrică de medicamente generice în București încă din anul 1962, și-a majorat producția de medicamente pe fondul cererii crescute pentru produse utilizate în tratamentul infecțiilor cu SARS-CoV-2, precum paracetamolul și metamizolul sodic.

De asemenea, în perioada stării de urgență, Zentiva a obținut autorizațiile și aprobările necesare pentru a putea fabrica igienizanți pe bază de alcool 70%, ajutând cu aceste produse activitatea cadrelor medicale din linia întâi în lupta împotriva COVID-19.

Din cauza crizei medicale, prima jumătate a anului a adus o dinamică dificilă pentru domeniul medical și farmaceutic, atât pentru pacienți, cât și pentru medici și producătorii locali, subliniază reprezentanta companiei farmaceutice, Simona Cocoș.

„Deși a fost înregistrat un vârf al cererii în martie pentru medicamente, mai ales pentru cele folosite în tratamentul infecțiilor cu SARS-CoV-2, vedem un regres al consumului de medicamente în prima jumătatea a anului”, a declarat Simona Cocoș, directorul general al Zentiva S.A.

Potrivit acesteia, este o situație îngrijorătoare, pentru că regresul consumului de medicamente indică discontinuitatea tratamentelor cronice și reducerea vizitelor la medic.

Simona Cocoș mai precizează că pot să apară consecințe dramatice asupra pacienților în perioada următoare, „de aceea este absolut necesar ca accesul la consultații și servicii medicale, mai ales pentru pacienții cronici, să fie asigurat prin soluții adecvate, indiferent de evoluția pandemiei”.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: Zentiva Romania zentiva medicamente generice pandemie de COVID-19 pandemie covid-19 dezinfectante dezinfectanți dezinfectanti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.