Newsflash
Industria farmaceutică

Donație în pandemie: MSD România susține eroii din spatele măștilor

de Florentina Ionescu - mai 29 2020
Donație în pandemie: MSD România susține eroii din spatele măștilor

MSD România anunță că donează jumătate de milion de lei către Crucea Roșie Română și că astfel continuă să susțină sistemului medical, să protejeze cadrele medicale și pacienții, în contextul COVID-19.

Potrivit unui comunicat remis redacției, MSD România, lider al industriei farmaceutice la nivel mondial, continuă să se implice în acțiuni de combatere a pandemiei de COVID‑19 și susține sistemul medical și eroii din spatele măștilor cu o donație de 500.000 lei către Crucea Roșie Română, mai ales că lupta cu acest virus nu s-a terminat încă.

Imagine pentru comunicat

Suma donată va putea fi folosită pentru achiziția de echipamente medicale pentru spitalele din linia întâi, echipamente de protecție pentru cadrele medicale din aceste unități și din institutele de oncologie din țară, pentru medici de familie, precum și pentru voluntari ai Crucii Roșii Române.

Astfel, o parte din aceste fonduri va fi alocată pentru achiziția de aparatură și kituri de secvențiere a SARS-CoV-2, kituri pentru teste rapide IgG/IgM COVID-19, atât pentru spitalele COVID‑19, cât și pentru unitățile spitalicești care tratează pacienți oncologici. De asemenea, va fi dotată cu aparatură medicală unitatea mobilă ATI achiziționată de Crucea Roșie Română.

Platformele dezvoltate de FABC și UNOPA au primit susținere

Prima linie de acțiune a companiei MSD România, ca răspuns la impactul negativ al pandemiei de COVID-19 asupra accesului pacienților la servicii medicale și la tratament, a fost reprezentată de susținerea platformelor de comunicare și suport dezvoltate de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

Aceste inițiative le oferă pacienților informații esențiale, menite să-i ajute să se protejeze și să navigheze prin schimbările din sistemul de sănătate în această perioadă dificilă.

O rețea națională de solidaritate și implicare

Directorul general al MSD România a amintit că nu este pentru prima dată când prin unitate, compania înfruntă și soluționează probleme complexe de sănătate publică. În cei 25 de ani de prezență pe piața locală, explică directorul general, compania MSD Romania a fost parte a unor modele intervenționale de succes, alături de cei care sunt în tot prima linie, și anume profesioniștii din domeniul sănătății.

„Protejarea personalului medical și a pacienților, precum și susținerea sistemelor de sănătate sunt prioritare în această perioadă în care cu toții suntem puși la grea încercare. Prin aceste donații ne alăturăm acțiunilor autorităților, societății civile și mediului de business - o întreagă rețea națională de solidaritate și implicare, întrucât doar împreună vom reuși să combatem pandemia și consecințele sale. Pericolul reprezentat de pandemia de COVID‑19 va fi activ în comunitățile noastre pentru o perioadă mai lungă de timp, din acest motiv este nevoie în continuare de ajutor în această luptă”, a declarat Nicolas Renard, director general al MSD România.

În aceeași direcție, directorul Societății Naționale de Cruce Roșie din România a ținut să le mulțumească celor pe care îi numește „eroii neștiuți din spatele măștilor” de protecție, implicați în lupta împotriva COVID-19.

„Încă de la debutul epidemiei de COVID‑19 în România, Crucea Roșie Română și voluntarii săi au fost în prima linie a asistenței umanitare. Am răspuns nevoilor stringente cu care se confruntă sistemul de sănătate și cadrele medicale, cu ajutorul companiilor și cetățenilor care au dat dovadă de solidaritate și mai ales de încredere în puterea de acțiune a organizației noastre, le mulțumim și sperăm să fie în continuare alături de noi. Le mulțumesc de asemenea miilor de voluntari ai Crucii Roșii care au făcut posibil ca echipamentele medicale să ajungă acolo unde este nevoie de ele. Ei sunt o parte dintre eroii neștiuți din spatele măștilor", a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Eforturi pentru a combate efectele pandemiei

Întreaga donație făcută de MSD face parte din măsurile regionale și globale ale companiei de sprijinire a eforturilor menite să combată efectele pandemiei COVID-19.

Pe lângă asigurarea continuității în furnizarea medicamentelor și vaccinurilor din portofoliul MSD, precum și continuarea desfășurării studiilor clinice, compania se concentrează în a-și pune expertiza științifică în slujba dezvoltării de medicamente antivirale și susținerea furnizorilor de servicii medicale și a comunităților sale.

„Pe tot parcursul acestei crize de sănătate publică, profesioniștii din domeniul sănătății din regiunea Balcanilor s-au mobilizat extraordinar, acționând cu mult curaj în condiții fără precedent. Prin determinarea acestora de a limita pierderea de vieți omenești, cu susținerea autoritățile naționale, sistemele de sănătate din regiune și-au dovedit capacitatea a răspunde rapid la provocările ridicate de pandemie. La nivel regional, MSD a sprijinit în mod activ comunitățile prin donații de produse, echipamente personale de protecție (PPE) și programe de suport pentru organizațiile de pacienți”, a subliniat Branimir Brankov, Managing Director MSD Balkans.

Angajații cu pregătire medicală pot deveni voluntari

Recunoscând necesitatea unor resurse profesionale suplimentare în domeniul sănătății, incluzând medici, asistenți medicali și tehnicieni de laborator medical pentru a ajuta în regiunile în care se răspândește virusul SARS-CoV-2, MSD Balkans a implementat un program care să permită angajaților cu pregătire medicală să devină voluntari pentru a-și ajuta comunitățile, salariul de bază fiind în continuarea asigurat de companie.

La nivel global, MSD a contribuit sau a angajat mai mult de 30 milioane de dolari în eforturile de combatere a COVID-19 până în prezent. Prin MSD for Mothers, inițiativa globală a companiei de reducere a mortalității materne, MSD va oferi 3 milioane de dolari pentru a ajuta sistemele de sănătate să răspundă mai bine în această perioadă nevoilor femeilor însărcinate înainte, în timpul și după naștere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe